MEDIA – Paul Gheysens komt opnieuw uit de kast

Als eigenaar van FC Antwerp kwam Paul Gheysens voor het eerst echt in de media terecht, hier op het VTM nieuws.

Wat is dat toch met vastgoedpromotor en bouwondernemer Paul Gheysens? De eigenaar van de expansieve groep Ghelamco werkt zich anoniem binnen in bedrijven om pas na verloop van tijd uit de kast te komen als eigenaar. Zo kocht hij de voetbalploeg FC Antwerp via de stroman Patrick Decuyper en liet die enkele jaren in stilte gedijen. Nu blijkt dat hij ook al eigenaar is van de nieuwssite Newsmonkey. Tot 2017 was die in handen van Wouter Verschelden en zijn vennootschap Definitive Groove. Maar toen wijzigde de naam van die vennootschap in GMGroup en nam het bedrijf meteen zijn intrek in kantoren in de Gentse Ghelamco Arena. GM stond voor Gheysens Media maar toch ontkenden alle betrokkenen bij hoog en bij laag dat Paul Gheysens iets met de zaak te maken had. Het lijkt wel alsof de man bang is van zijn eigen schaduw.

Het bekendste merk van GMGroup is de nieuwssite Newsmonkey, opgericht door journalist Wouter Verschelden in 2013. Verschelden financierde zijn project in eerste instantie via crowdfunding maar dat proces verliep met horten en stoten. Toch slaagde hij er in zijn schip drijvende te houden. De komst van Paul Gheysens zorgde ook voor expansie mogelijkheden. Zo nam GMGroup onder meer de nieuwssite Express.be over. Waar Newsmonkey zich focust op politiek nieuws is Express voornamelijk gericht op economisch nieuws. GMGroup bezit ook het videoproductiebureau Virgil, het pr-bureau Share Agency, de vakantiesite TravelMedia en de sites gezond.be (gezondheid) en rekening.be (persoonlijke financiën).



Het is de krant de Tijd die nu de geruchten bevestigt dat Paul Gheysens wel degelijk eigenaar is van GM Group. Volgens de krant is de levensvatbaarheid van de projecten van de GMGroup moeilijk in te schatten. De jaarrekening over 2017 vermeldt een overgedragen verlies van 2,34 miljoen euro. De cijfers van T-Media NV, waar TravelMedia en gezond.be onder vallen, maken gewag van een klein verlies van zo’n 40.000 euro.