Meusinvest dichter bij MyMicroInvest

De Luikse overheidsinvesteringsmaatschappij Meusinvest verankert zich dieper in MyMicroInvest, het platform dat crowdfunding mee op de financiële kaart wil zetten. Zo wordt Meusinvest topman Gaëtan Servais bestuurder bij MyMicroInvest. José Zurstrassen, publiek gezicht en voorzitter van MyMicroInvest, zet dan weer een stap terug en wordt coach bij LeanSquare, filiaal van Meusinvest dat zich toelegt op de ondersteuning van start-ups. Meusinvest onderschrijft ook een kapitaalverhoging van 3,5 miljoen euro bij Inventures II, het tweede investeringsfonds dat mee is opgericht door MyMicroInvest.



Leansquare beschikt nu over 6 miljoen euro aan investeringsmiddelen. 3 miljoen daarvan komen van de Waalse regering. Daarnaast zijn er een aantal private en publieke spelers die mee instappen in het kapitaal. Eén daarvan is de groep Nethys die de voorbije weken sterk in de belangstelling stond vanwege zijn politieke verankering. LeanSquare werkt met 10 coaches die start-ups begeleiden. Eén daarvan is dus nu José Zurstrassen. Zijn vertrek bij MyMicroInvest kwam als een verrassing. Leansquare mikt op 20 start-ups dit jaar.

Als voorzitter van MyMicroInvest wordt José Zurstrassen opgevolgd door Olivier de Duve. Die is ook CEO van het fonds. MyMicroInvest is mee opgericht door Inventures. Eind vorig jaar lag het dan weer mee aan de basis van de oprichting van Inventures II, het tweede fonds voor crowdfunding. Bij de oprichters van dat tweede fonds vinden we onder meer Charles de Liedekerke, Jacques de Mévius, Françoise Kervyn de Volkaersbeke en Françoise de Buck van Overstraeten.