(Mislukte) Sportbar kost Vincent Kompany 2,4 miljoen euro

Rode Duivel Vincent Kompany, die al enige tijd op non-actief staat, verliest in totaal 2,4 miljoen euro aan de stopzetting van zijn sportcafé’s in Antwerpen en Brussel. In de hoofdstad loopt het verlies op tot 1,3 miljoen euro, in Antwerpen tot meer dan 1 miljoen, zo blijkt uit het verslag van de vereffening van beide bvba’s. “Good Kompany”, de naam van de café’s, blijkt voor de Rode Duivel “Bad Kompany” te zijn geworden.



Kompany lanceerde beide sportcafé’s in 2014. Hij deed dat in aanloop naar het WK in Brazilië en leek mee te surfen op de populariteitsgolf van de Belgische nationale voetbalploeg. Beide café’s werden uitgerust met mega tv-schermen. Er kwam wel volk op af, maar te weinig. Begin 2015 sloten beiden zaken de deuren. Het mislukken had veel te maken met de locatie van beide café’s: op de Grote Markt in Brussel en op de Antwerpse Groenplaats. Goede locaties, maar zeer hoge huurprijzen. De grote panden vergden ook veel energiekosten en veel bedieningspersoneel, doodsteken voor elke rendabele café. De huidige cijfers zijn daar het rauwe bewijs van. Ook de combinatie van TV en café blijkt in België niet echt te werken.

Vincent Kompany investeerde ook al in een VIP-limousine bedrijf. Hij richtte zijn eigen voetbalploeg op, BX Brussels, en zijn eigen productiehuis Bonka Circus.