NIEUW – Francis Van Eeckhout wordt bestuurder bij Pollet Water Group

Francis Van Eeckhout

Francis Van Eeckhout, CEO en hoofdaandeelhouder van de beursgenoteerde ramenproducent Deceuninck, is bestuurder geworden bij Pollet Water Group. Dat bedrijf, in handen van Jacques Pollet, kende de voorbije jaren een sterke groei, onder meer via buitenlandse overnames. Begin dit jaar nam Pollet nog de Tsjechische zwembadproducent Niveko over. Pollet is wereldwijd actief onder meer in de sector van de waterzuivering. De benoeming van Van Eeckhout dateert van voor de zomer maar bleef tot nu toe onder de waterlijn.

Jacques Pollet is een discrete netwerker die al instapte in een aantal lokaal verankerde durfkapitaalfondsen. Zo was hij één van de mede-oprichters van de vennootschap Sjeval Blan, een naam met een knipoog naar Château Cheval Blanc, het prestigieuze Saint-Émilion-wijndomein van de Belgische miljardair Albert Frère en de luxegroep LVMH van Bernard Arnault. Sjeval Blan is nu een aandeelhouder van de beursgenoteerde wijnvatenbouwer TFF, Tonnellerie François Frères. Pollet is daar in het gezelschap van onder meer Desiré Stadsbader van het gelijknamige bouwbedrijf, Marie-Hélène Vande Vyvere, een van de telgen van de oprichtersfamilie van de bouwgroep Matexi, en het echtpaar Gino De Raedt-Frederica Verheyden van de Gentse vastgoed- en private-equitygroep Straco.



Francis Van Eeckhout van zijn kant kwam vorig maand nog in het nieuws wanneer bekend werd dat hij met Deceuninck voor minstens drie jaar hoofdsponsor werd van het wielerteam Quick Step van Patrick Lefevere. Die ploeg telt bekende namen zoals Zdenek Stybar, Philippe Gilbert en Iljo Keisse. Francis Van Eeckhout staat bekend als een wielerfanaat die de koers een warm hart toedraagt. Zo kwam hij ook al als redder naar voor wanneer het horlogemerk Rodania stopte met het sponsoren van de wagen die voorrijdt op de Vlaamse koersen.