NIEUW – Ook Bart Versluys wou wel in Studio 100 stappen

De Kempense ondernemer Vic Swerts legde 85 miljoen euro op tafel om een kwart te verwerven van het succesvolle bedrijf Studio 100. Hij kon en moest daarbij rekenen op Frank Donck die ook nog eens 40 miljoen euro ophoestte. Samen waren ze Marc Coucke te snel af. Maar nu blijkt dat ook Coucke niet alleen op het strijdtoneel kwam. De apotheker-investeerder werkte daarvoor in een 50/50 consortium samen met zijn Oostendse partner Bart Versluys. Die laatste feliciteert nu Swerts en Verdonck maar zegt er meteen bij dat hij blijft zoeken naar zakelijke opportuniteiten in binnen- en buitenland al dan niet binnen een consortium van meerdere partijen.

Eind 2019 maakten Gert Verhulst, Hans Bourlon en BNP Paribas, de drie aandeelhouders van Studio 100, bekend dat ze elk 8,3% van hun aandelen willen verkopen aan een vierde partij. Die vierde partij zou op deze manier 25% van het entertainmentbedrijf verwerven. Vorige week werd bekend dat Vic Swerts en Frank Donck de aandelen hebben verworven. De prijs daarvoor werd niet bekend gemaakt maar schommelt rond de 125 miljoen euro. Een bedrag dat zelfs voor vermogende Belgen niet gering is. Zo stelde de overwinnaar Vic Swerts dat hij tevreden was in Frank Donck een partner te hebben gevonden. “Alleen zou het bedrag te zwaar hebben gewogen.” aldus de self made ondernemer Vic Swerts.Nu blijkt dat ook Marc Coucke in zijn strijd voor Studio 100 een partner had en wel Bart Versluys. Beiden controleren nu in een 50/50 verhouding de bouwpromotor Versluys. Beiden zijn ook samen aandeelhouder van onder meer het Luikse farma bedrijf Mythra. Blijkt dat ze zich nu ook in een 50/50 consortium hadden verbonden in de biedstrijd om Studio 100. “Over het bedrag dat het consortium Coucke-Versluys heeft geboden worden geen details vrijgegeven maar dit lag wel in lijn met de aanvaarde bieding.” zo zegt Bart Versluys aan onze redactie. “Zowel voor Marc Coucke reeds actief in brede entertainmentbranche, als mezelf actief als toonaangevende vastgoed-projectontwikkelaar paste deze eventuele participatie in Studio 100 naadloos in onze toekomstige diversificatieplannen. Als consortium konden we immers een uitgebreide expertise inbrengen die ongetwijfeld heel wat raakpunten had met de brede businessfocus en groeiambitie van Studio 100.”

Versluys feleciteert Vic Swerts en Frank Donck met hun nieuwe participatie. “Studio 100 blijft in Belgische handen en krijgt met beide heren ongetwijfeld twee extra gedreven aandeelhouders aan boord.” Bart Versluys zelf heeft met zijn holding Scorpiaux de ambitie om verder te diversifiëren in verschillende marktsegmenten. Op dit ogenblik bestudeert hij nog enkele andere zakelijke opportuniteiten in binnen- en buitenland al dan niet binnen een consortium van meerdere partijen.