Nieuwkomer: Familie Pouleyn en het kasteel van Olsene

25 miljoen euro. Dat is de vraagprijs die het internationale immobiliënkantoor Engels en Völkers hanteert voor het waterkasteel van Olsene. Het kasteel in deze deelgemeente van het Oost-Vlaamse Zulte werd in 2005 gekocht door de industriële schrijnwerker Geert Pouleyn voor 7,5 miljoen euro. Pouleyn investeerde fors in de restauratie van het 15 hectare groot domein. Als producent van dure en luxueuze orangeries en houten outdoor constructies mocht het kasteel zijn visitekaartje worden. Pouleyn komt onze ranglijst binnen met een vermogen van 35 miljoen euro. U leest hier zijn verhaal.



Indien u geïnteresseerd bent in het kasteel van Olsen, dan volgen hier nog wat details. Het kasteel omvat een binnen- en buitenzwembad, een thuiscinema, een top­beveiligingssysteem, een wijnkelder, een sauna, drie keukens en vijf slaapkamers.In de ondergrondse parking kunnen met de autolift twaalf wagens worden gestald. Er is ook een carwash voorzien.

Volgens lokale berichten zette Pouleyn het kasteel al een eerste keer in de etalage in 2013 maar toen voor 40 miljoen euro. Die prijs bleek te hoog gegrepen. Nog in 2013 verkocht Pouleyn zijn bedrijf aan Fréderic Cras. Maar blijkbaar was dat ook overhaast. In 2017 kocht hij zijn bedrijf terug.