Perrigo sleept Omega Pharma verkoper voor de rechtbank

Logo Perrigo Omega PharmaHet Nederlandse investeringsfonds Waterland moet 75 miljoen euro terugbetalen aan de Amerikaanse groep Perrigo. De Amerikanen slepen Waterland morgen voor de rechter om die betaling af te dwingen. Dit blijkt uit processtukken die lekten in de Nederlandse pers. Inzet vormt de verkoop in 2014 van het bedrijf Omega Pharma door Waterland en Marc Coucke aan Perrigo. De Amerikanen legden 3,6 miljard euro op tafel maar moesten korte tijd later al 571 miljoen waardeverminderingen op Omega Pharma afboeken.



Perrigo valt terug op een garantieclausule in het verkoopcontract die Waterland in bepaalde situaties verplicht om aan de koper 75 miljoen euro terug te betalen. Waterland weigerde dat omdat de Amerikanen volgens hen precies één dag te laat aanspraak maakten op de clausule, die tot afgelopen juli van kracht was. Maar dat pikken de Amerikanen niet. Via de rechter proberen zij Waterland nu alsnog de garantiesom te laten betalen.

Niemand van de betrokkenen geeft enige commentaar bij de feiten. Het is ook niet onmiddellijk bekend of het inroepen van de bewuste clausule door Perrigo enige impact heeft op de positie van Marc Coucke. Die laatste werd door Perrigo gedumpt als bestuurder van het bedrijf dat hij mee uit de grond stampte. Coucke kreeg ook geen kwijting voor zijn mandaat waardoor hij juridische aansprakelijk blijft.