SBS nog niet uit de rode cijfers

Vier_2016SBS Belgium, de holding boven de tv-omroepen Vier en Vijf, en binnenkort ook Zes, boekte vorig jaar een verlies van 2,3 miljoen euro. SBS Belgium kijkt daardoor aan tegen een overgedragen verlies van 12 miljoen euro. In oktober vorig jaar nog kreeg het bedrijf een kapitaalinjectie van 10 miljoen euro. Daardoor kon het eigen vermogen worden versterkt van 5 naar 13 miljoen euro en dat ondanks het verlies over 2015.



SBS Belgium is in handen van De Vijver Media. Die controleert naast SBS Belgium ook het productiehuis Woestijnvis. In 2014 kwam telecom operator Telenet het noodlijdende De Vijver Media ter hulp en verwierf 50 % in de vennootschap. Andere aandeelhouders zijn Wouter Vandenhaute en Erik Watté en de mediagroep Corelio.

Recent maakte SBS Belgium bekend dat het in oktober de nieuwe omroep Zes lanceert, een zogenaamde popcorn-zender die in eerste instantie herhalingen brengt van Amerikaanse series. Dat biedt twee voordelen aan SBS Belgium: het kan zijn aankoopbeleid in de VS optimaliseren, waar series in pakketten worden verkocht van oud en nieuw, en het kan zijn adverteerders een bredere spreiding aanbieden.