Sioen zet alle zeilen bij

PolyantDe beursgenoteerde producent van technisch textiel Sioen, in handen van de gelijknamige familie, legt 38 miljoen euro op tafel voor de overname van Dimension-Polyant. Het overgenomen bedrijf, opgericht in 1966, is wereldmarktleider in de productie van zeildoek met een wereldwijd marktaandeel van meer dan 40%. Dimension-Polyant is de enige verticaal geïntegreerde fabrikant ter wereld die zowel het weven, afwerken en lamineren onder één dak combineert. Sioen Industries en Dimension-Polyant hebben technologieën die elkaar aanvullen en kunnen zo door het delen van hun knowhow, toekomstige synergieën creëren, zo klinkt het in een persbericht. Voor Sioen gaat het in elk geval om een belangrijke overname.



De uitgebreide productlijnen van Dimension-Polyant bestaan uit: zeildoek van hoge kwaliteit inclusief hoogwaardige technische weefsels, multifunctioneel laminaat en zeilmembraancomponenten. Zij leveren bovendien ook nog gediversifieerde technische weefsels voor industrie- en buitensporttoepassingen. Het assortiment zeildoek bevat o.a. op maat ontworpen stoffen voor kleinschalige racewedstrijden, geweven zeildoeken met een hoge weerstand voor het varen in offshoregebieden, verschillende laminaten voor vaar- en racetoepassingen, innovatieve spinakerstoffen met ongeëvenaarde scheur- en rekweerstand alsook innovatieve windsurf- en vliegermaterialen (voor kite-surfing) die behoren tot de modernste ter wereld.

Net als Sioen, wordt ook Dimension-Polyant gezien als marktleider en geldt het bedrijf als de referentie op het gebied van kwaliteit en innovatie in haar belangrijkste markten. Dimension-Polyant heeft een mondiale vertegenwoordiging met twee productievestigingen (Kempen – Duitsland en Putnam, Connecticut – Verenigde Staten) en verschillende verkoopkantoren (Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en Australië), geografisch gezien dicht bij de klanten. De gebudgetteerde sales van Dimension-Polyant voor 2016 bedraagt circa 38 miljoen euro en de voor 2016 gebudgetteerde ebitda wordt geschat op 5,7 miljoen ero. De transactiewaarde is 38 miljoen euro.