Vers kapitaal voor Duco Sickinghe

Fortino
Duco Sickinghe, tweede van links, en Renaat Berckmoes, rechts, met het Fortino team.

Het investeringsvehikel Fortino Capital, een initiatief van Duco Sickinghe en Renaat Berckmoes, heeft 5,5 miljoen euro vers kapitaal opgehaald. Het kapitaal van Fortino komt daarmee op de kaap van 50 miljoen euro, 49,1 miljoen euro om precies te zijn. De nieuwe inbreng werd volgestort voor 73 procent wat laat vermoeden dat het volledig kapitaal van Fortino momenteel voor hetzelfde percentage is betaald. Fortino Capital werd opgericht in januari dit jaar met een kapitaal van 43 miljoen euro. Dat geld werd onder meer ingebracht door de families Donck, Desimpel, Mark Leysen, Delloye en De Keyser. Bij Fortino was niemand beschikbaar voor commentaar.



Duco Sickinghe is de voormalige succesvolle CEO van de kabeloperator Telenet. Renaat Berckmoes was er zijn financiële rechterhand. De opstart van Fortino Capital is trouwens verankerd in het Telenet-netwerk van Sickinghe. Ook de investeringen van Fortino zijn getekend door Telenet. Zo stapte Fortino samen met de durfkapitaalgroep Apax in de Portugese kabeloperator Cabovisão en de telecomgroep Oni. Cabovisão is de tweede grootste kabeloperator in het Zuid-Europese land na marktleider Portugal Telecom en focust op gezinnen. Oni Telecom concentreert zich op de bedrijvenmarkt en de Portugese overheidsinstanties. Daarvoor stapte Fortino al in de Maltese kabelaar Melita.

Fortino onderschreef ook het kapitaal van een aantal internet bedrijven. InSided is een platform dat bedrijven toelaat hun merk sterker te profileren op internet. UniefiedPost biedt ondersteuning bij documentenbeheer en management. TrendMiner is dan weer een software oplosser voor industriële processen.