Ben Van Loo [622]

Vermogen € 28 500 000
Gekend als A-Star Group
Activiteit Verhuur van woonunits
Inplanting Mechelen
Huidige positie 622


Eind 2015 bracht Ben Van Loo zijn bedrijf Xior naar de beurs. Xior Student Housing was op dat moment eigenaar en beheerder van 2.000 studentenkamers in België en Nederland. Bij de beursgang omvat de portefeuille 48 gebouwen waarvan 37 in België. 82 procent van alle huurinkomsten wordt gehaald uit de studentenhuisvesting. De rest komt grotendeels uit winkels onder de studentenkamers. Met het geld van de beursgang zal Xior drie bijkomende gebouwen verwerven, goed voor honderd extra kamers.

Eén jaar later verkoopt Ben Van Loo zijn Xior-aandelen aan de CEO van de groep Christian Theunissen. Zelf richt hij onmiddellijk daarna samen met zijn echtgenote A-Star Group op. “Met de creatie van A-Star Group wil ik een volgende stap zetten in een ambitieus groeipad in de vastgoedsector”, zegt Van Loo. A-Star Group heeft verschillende vastgoedprojecten met verhuur in portefeuille. Een eerste daarvan situeert zich in de Pelikaanstraat aan het Centraal Station in Antwerpen. Een tweede project komt er in Diegem, nabij de luchtaven van Zaventem. Het concept is hetzelfde: kleine woon- en slaapunits die worden ondersteund door grote gemeenschappelijke ruimtes voor ontspanning. A-Star mikt op zakenlui en expats voor verhuur op lange termijn of middellange termijn.

Op termijn wil A-Star Group in Europa 5.000 studio’s ontwikkelen van 17 tot 18 m² om te verhuren op maximaal een jaar. Het is een ambitieus project dat de inzet vereist van een half miljard euro. Van Loo mikt op een gemiddeld maandelijks netto-inkomen van 600 à 700 euro per wooneenheid. Voor buitenlandse prospectie kijkt A-Star naar grote steden zoals Amsterdam, Parijs, Rijsel, Barcelona, Berlijn, liefst met een hst-station in de buurt. De voorkeur gaat naar de overname van bestaande gebouwen die in zes maanden tijd worden omgebouwd.