Familie De Brandt [661]

Vermogen € 23 700 000
Gekend als Group De Brandt
Activiteit Productie en verkoop van boter
Inplanting Dendermonde
Tendens Dalend
Huidige positie 661


Group De Brandt, waartoe De Brandt Dairy International en Food Logistics behoren, is een familiebedrijf dat al decennia lang actief is in de productie en commercialisatie van boters, boterconcentraat en boterolie. Met zijn gespecialiseerde kennis van melkvetten groeide het bedrijf uit tot een bevoorrechte partner van grote Europese voedingsbedrijven die aan kwaliteitsingrediënten veel belang hechten.

Het gebruik van boter in de industrie is veelzijdig: industriële bakkerijen en banket-bakkerijen, koekjesproducenten, chocolade- & roomijs-fabricanten, producenten van boters en margarines, van kazen, sauzen en kant-en-klare maaltijden, de sandwichindustrie, aromaproducenten, de farmaceutische industrie, of de handel, allen gebruiken ze boter.

Via zuiver fysische, natuurlijke productieprocédés beïnvloedt De Brandt diverse parameters zoals het smelttraject, de functionaliteit, de textuur en ook de kleur én smaak van boters en boterconcentraten.

Een belangrijk onderdeel van het bedrijf is de afdeling Food Logistics. Deze complete logistieke dienstverlening werkt niet alleen voor de Group De Brandt maar ook voor externe bedrijven. Food Logistics beschikt over een totale oppervlakte van 26.000 m2 en een multifunctionele opslagruimte van 75.000 m3 diepvriesopslag, geconditioneerde én droge opslagruimtes met temperaturen gaande van -25°C tot +20°C. Zogenaamde tempereerruimtes laten toe boterproducten de gewenste temperatuur aan te leveren.