Familie Faymonville [137]

Vermogen € 207 890 000
Gekend als Faymonville
Activiteit Uitzonderlijk transport
Inplanting Büllingen (Duitstalig België)
Tendens Stijgend
Huidige positie 137


De geschiedenis van Faymonville begint met de bouw van voertuigen in een smidse te Rocherath, een deelgemeente van Büllingen in de provincie Luik nabij de Duitse grens. Tot het begin van de jaren 60 verkoopt het bedrijf landbouwmachines en cabines voor tractoren. In 1962 bouwt Berthold Faymonville een nieuwe productiewerkplaats. Tot het midden van de jaren 60 bouwt en verkoopt het bedrijf voertuigen voor bosontginning. Eind de jaren 60 worden de eerste opleggers gebouwd in Rocherath.

Vanaf 1980 wordt Faymonville de specialist in uitzonderlijk vervoer. In 1988 neemt het bedrijf een nieuwe fabriek in gebruik in de industriezone van Büllingen. In 1990 wordt een herstellingsdienst opgericht om de dienstverlening voor de klanten te verbeteren. Nog in 1990 neemt Alain Faymonville, de zoon van Berthold, de leiding van het bedrijf over.

In het begin van deze eeuw wordt de capaciteit fors uitgebreid met onder meer een productie-eenheid in Polen. In 2014volgt de bouw van een reparatiehal in Moskou (Faymonville RUSS) en opent de groep een filiaal in de Franse hoofdstad Parijs.

Faymonville kon duidelijk profiteren van zijn geografisch gunstige positie in het oosten van België, dicht bij de havens van Antwerpen en Rotterdam en het Ruhrgebied. De familieleden Faymonville wonen allen in het Groothertogdom Luxemburg.