Familie Hayen [185]

Vermogen € 134 999 000
Gekend als Onbekend
Activiteit Beheer van commercieel vastgoed
Inplanting Hasselt
Tendens Neutraal
Huidige positie 185


Jules Hayen was van beroep een succesvol plastisch chirurg maar fortuin maakte hij door te investeren in commercieel vastgoed op toplocaties, vooral in Antwerpen en Hasselt. Hayen, ondertussen 76 jaar, is gehuwd met Daniëlle Fryns, een telg uit de gelijknamige Hasseltse jeneverproducenten. Daar ligt ook de basis van zijn fortuin.

Hayen bezit in Antwerpen naast een aantal panden op de Meir ook een eigendom in de Leysstraat, die de Meir verbindt met de Frankrijklei. Hij is verder eigenaar van de winkels onder het Hortacomplex en hij bezit ook een groot aantal winkelpanden in de chique Schuttershofstraat. In Brussel is de dokter aanwezig op de Waterloolaan. Hayens belangrijkste verdienste was de metamorfose van de Antwerpse Schuttershofstraat, een straat voor het luxesegment. Hij kocht er een aantal panden en introduceerde er enkele luxemerken. Andere luxemerken volgden. Inzet vormde daarbij het commerciële circuit Meir-Schuttershofstraat-Huidevettersstraat en Nationale Straat.

In 2015 realiseerde hij een belangrijke operatie in Brussel door de aankoop van een pand aan de toplocatie Toison d’Or nabij de Louisalaan. Het gebouw is goed voor 3.500 vierkante meter commerciële oppervlakte met daar bovenop 11 wooneenheden. Het pand is de vroegere hoofdzetel van de Brusselse vervoersmaatschappij STIB en werd overgenomen, door de bouwgroep Besix Red. Die heeft het gerenoveerd waarna er een koper werd gezocht en werd gevonden bij de familie Hayen.

Jules Hayen is een uiterst discreet investeerder. Zijn dochter Isabelle is gedomicilieerd in Monaco. Zijn vermogen ligt verankerd in twee holdings met zetel in Liechtenstein. Hayen zou ook een aantal panden bezitten in Londen maar daarover zijn weinig details bekend. De Brit Charles Rowley bezet wel een aantal bestuurdersmandaten in de groep.