Armonea zet voet aan wal in Spanje en Duitsland

Armonea DuitslandDe groep Armonea, specialist in senorieën, kondigt de overnames aan van de Spaanse zorggroep La Saleta en het Duitse DPUW (Deutsche Pflege Und Wohnen). Het zijn de eerste twee internationale overnames van Armonea. De groep heeft nu naar eigen zeggen een sterke basis om verder door te groeien in beide landen. Armonea is in handen van de familie Van den Brande en van de AB-Inbev aandeelhouders.Na de overnames beheert Armonea in totaal 125 zorgsites (respectievelijk 82 in België, 17 in Duitsland en 26 in Spanje), 8 dagverzorgingscentra en 4 kinderdagverblijven. Armonea zal zo na de overname meer dan 9.000 medewerkers tellen, die zorg dragen voor meer dan 14.000 senioren. Met de geplande uitbreidingen zal de groep in de komende maanden de kaap van 15.000 residenten bereiken. De overnames worden gefinancierd door een kapitaalsverhoging en een langetermijnfinanciering door een consortium van banken.

Chris Cools, CEO van Armonea: “Armonea is een bedrijf met een duidelijke groeiambitie. Met deze overnames onderstrepen we die ambitie. Na een goede screening van de markt zijn we in Spanje en Duitsland terechtgekomen. Beide landen hebben een groot potentieel om onze ambities waar te maken: ze kennen een sterke vergrijzing en beschikken over een relatief beperkt aanbod in een zeer versnipperde markt. Door de overnames hebben we nu een goede basis om verder door te groeien in deze landen en er met een kwalitatief zorgaanbod bij te dragen aan een oplossing voor de vergrijzing.”

Over La Saleta en DPUW

La Saleta werd opgericht in 1997 door Fernando Ruiz Castillo en Ana María Garcia Rubio, met als doel de referentie te worden op het vlak van zorg- en dienstverlening aan zorgbehoevenden in de regio Valencia. Het bedrijf is gespecialiseerd in psychomotorische revalidatie en specifieke zorg, waaronder Alzheimer. De oprichters staan nog steeds zelf aan het roer van het bedrijf, en dat blijft ook na de overname zo.

DPUW werd opgericht in 1998 door dokter Hamme en mevrouw Rose. Het bedrijf, voornamelijk aanwezig in het oosten van Duitsland en Beieren, is gespecialiseerd in residentiële ouderenzorg en focust op kwalitatieve, maar betaalbare zorg.