Badkamerspecialist X²O trekt naar Nederland

x2oDe West-Vlaamse ondernemer Jan Ollevier heeft zijn aandelen in de vennootschappen Legio International en Olste ondergebracht in de holding Sakolaki. Die inbreng krijgt een waarde mee van 85 miljoen euro. In onze ranglijst stijgt Ollevier van de 300ste naar de 185ste plaats. Legio International groepeert de bedrijven X²O en Overstock. X²O is badkamerspecialist en runt een netwerk van 18 winkels in eigen land. Vorig jaar en dit jaar opende de groep zijn eerste drie toonzalen in Nederland. Bij Legio International geeft men geen commentaar op de nieuwe aandeelhoudersstructuur.



Bij de herstructurering brengt Ollevier 52 procent in van Legio International en 63 procent van de vastgoedvennootschap Olste. In 2010 negocieerde het bedrijf met het investeringsfonds Waterland over een mogelijke toetreding tot het kapitaal maar die deal sprong op het laatste moment af.

X²O zit alvast in een groeifase. De badkamerspecialist opende zijn eerste badkamerwinkel op 20 april 2005. 10 jaar later heeft de retailgroep 11 badkamerwinkels in Vlaanderen, 2 in Brussel en 5 in Wallonië en noemt hij zichzelf marktleider op de Belgische particuliere badkamermarkt. Nog in 2015 trok de sanitairspecialist de Nederlandse markt op en opende een badkamerwinkel in Den Bosch en een in Eindhoven. In april 2016 opende de derde Nederlandse winkel in Breda zijn deuren. Nog volgens het bedrijf “is dit maar eentje in de reeks van vele volgende openingen”.