Forse stap vooruit voor Willy Naessens

De Oost-Vlaamse bouwondernemer Willy Naessens mag dan al een jaartje ouder worden, het management van zijn bedrijvengroep presteerde sterk vorig jaar. De groepsomzet kon worden opgetrokken van 232 naar 293 miljoen euro, goed voor een cash flow van 32 (21) miljoen euro en een nettowinst van 9,7 (4,8) miljoen euro. Het vermogen van Willy Naessens stijgt van 125 naar 161 miljoen euro. Op onze ranglijst klimt hij van de 151ste plaats naar de 123ste.



De groep van Willy Naessens is nog steeds in de eerste plaats actief als een ontwikkelaar en bouwheer van industriële gebouwen en zwembaden. De voorbije jaren diversifieerde de groep ook voorzichtig naar de vleesverwerkende industrie met de overname van bedrijven zoals Franky, Vleeswaren Paul Peeters en Horena.

In BV-land, waar Naessens ook al een ster is, leed hij wel een nederlaag. De 78-jarige bouwondernemer wou boven zijn stoeterij in Elsegem een luchtvaartshow organiseren. Daarvoor moesten wel 35 woningen worden ontruimd en landbouwers mochten binnen een straal van 800 meter rond de stoeterij van Naessens tijdelijk niet op hun veld komen. Na verzet van de buurtbewoners moest Naessens zijn plannen afblazen. Er komt nu een optreden met Vlaamse vedetten in de plaats.