Brantano kuist balans op

De distributiegroep Brantano heeft grote kuis gehouden in zijn balans. Het bedrijf heeft 209 miljoen euro overgedragen verliezen weg geboekt en staat nu klaar met een kapitaal van 19 miljoen euro. De Belgische activiteiten van de noodlijdende schoenenverdeler werden vorig jaar overgenomen door de stichters van de Vlaamse FNG Group (CKS, Fred & Ginger), Dieter Penninckx, Anja Maes en Manu Bracke, de Nederlandse R&S-topman Rens Van De Schoor, een voormalige vastgoedbankier van ING, en Wouter Torfs van de gelijknamige schoenendistributeur. Zijn brengen 49 miljoen euro in bij de huidige operatie.



Voor de opkuis keek Brantano aan tegen een kapitaal van 145 miljoen euro en 209 miljoen euro overgedragen verliezen. Bij de operatie werden ook 33 miljoen beschikbare reserves gemobiliseerd.

Het nieuwe Brantano-winkelconcept zal behalve schoenen ook kledij aanbieden, een nieuwe en gewaagde combinatie die tot extra synergieën moet leiden. Wouter Torfs heeft de kledingspecialisten alvast op het hart gedrukt dat ze het assortiment schoenen niet mogen inkrimpen. De komende jaren wil Brantano 50 miljoen euro investeren in de vernieuwing van haar winkels. Wouter Torfs zal daar de leiding over nemen. “Dit kan onze eigen keten pijn doen, maar het houdt ons fris.” zo zei hij daarover.