Familie Vanreusel zoekt financiële snack partner

De Limburgse familie Vanreusel zoekt een externe financiële partner. Die moet het mogelijk maken een aantal familieleden uit te kopen en tegelijkertijd de weg te openen voor nieuwe expansie. Vanreusel Snacks werd in 1953 opgericht door Paul Vanreusel, oorspronkelijk als beenhouwerij waarin ambachtelijke charcuterie werd verkocht. In 1970 schakelde het bedrijf over naar diepgevroren snacks zoals cervela’s, frikandellen en hamburgers. De vier zonen van Paul namen in 1976 de touwtjes in handen. Eén van hen is nog actief in het bedrijf, samen met een aantal vertegenwoordigers van de derde generatie.



Volgens de Tijd heeft de familie consultant Deloitte onder de arm genomen om hen te begeleiden in hun zoektocht. Het dossier is nog maar net opgestart. Het is nog niet duidelijk welk percentage van het kapitaal zal worden opengesteld. Vanreusel is verankerd in Hamont-Achel. In 2016 haalde het bedrijf een omzet van 43 miljoen euro goed voor een cash flow van 10 miljoen euro en een netto winst van 4,8 miljoen. Ook vorig jaar keerde het bedrijf een dividend uit aan de familie van 3,5 miljoen euro.

Het kapitaal van Vanreusel is in handen van vijf familieleden: Theo Vanreusel, telg van de tweede generatie goed voor 15 %, en vier leden van de derde generatie, Lucas, Paul-Emmanuel en Roel, elk goed voor 25 %. Core business van Vanreusel is de productie van diepgevroren frituursnacks zoals cervela’s, saté’s, frikandellen, hamburgers, gehaktballen en allerlei kroketten. Er werken 250 mensen in het bedrijf.