GENERATIEWISSEL – Zonen Delens profileren zich als projectontwikkelaar

Jean-Jacques Delens. (Foto: LinkedIn)

De Brusselse projectontwikkelaar Fair Estate bestaat tien jaar en dat wordt gevierd. Het bedrijf werd opgericht door de Brusselse ontwikkelaar Jean-Jacques Delens die onder meer zijn strepen verdiende bij de multinational Besix. In 2019 kwamen zijn zonen Thomas en Sébastien Delens in het bedrijf. Nu, met de tiende verjaardag, komen ze naar voor als de nieuwe managers. Het bedrijf is actief op de residentiële en commerciële vastgoedmarkt in België, Luxemburg en Frankrijk. Conform de tijdgeest profileren ze zich met Fair Estate op de gebieden van duurzaamheid en sociale integratie.

De broers Thomas en Sébastien Delens staan vr de vierde generatie van het familiaal bedrijf. Op 12 januari 1967 stapt Jacques Delens in de voetsporen van zijn vader, de aannemer Maurice Delens. De drie broers van Jacques zijn niet geïnteresseerd in de bouw en dus doet Jacques Delens als vertegenwoordiger van de tweede generatie het op zijn eentje. Hij start met de Entreprises Jacques Delens die in eerste instantie in Brussel tal van middelgrote bouwwerken uitvoert. In 1982 verkoopt hij het bedrijf aan de Franse groep Besix. Ondertussen is ook zijn zoon, burgerlijk ingenieur Jean-Jacques Delens, actief in het bedrijf. Hij leidt onder meer de buitenlandse werven, onder meer in het Midden-Oosten en Afrika om te eindigen in Luxemburg. Wanneer er in 2004 een management buy out komt bij Besix, staat Jean-Jacques Delens al opnieuw mee aan het hoofd van de groep. Hij stapt mee in de buy out en wordt nu opnieuw aandeelhouder van het familaal bedrijf. Vanaf dat moment legt hij zich meer en meer toe op vastgoedontwikkeling waar nu de zonen als vierde generatie hun intrede doen.



Vader Delens werkte onder meer aan de renovatie van het Atomium en van het Brusselse Congrespaleis. Meer recent werkte Fair Estate projecten af in onder meer Etterbeek, goed voor 53 coliving-units, en 38 flats in Schaarbeek. In Ukkel werd een school in houtskeletbouw gebouwd werd voor 50 tieners met een handicap.