Jo Van Biesbroeck, de spin in het Anderlechtse web

Jo Van Biesbroeck is de operationeel manager van voetbalclub RSC Anderlecht. Maar hij is ook voorzitter van het auditcomité bij Telenet. En nu komt het, Wouter Vandenhaute wil samen met vastgoedpromotor Paul Gheysens Anderlecht overkopen. Van Biesbroeck is echter weinig gediend met de avances van Gheysens. Ondertussen onderzoekt Telenet hoe het Wouter Vandenhaute kan uitkopen uit De Vijver Media (productiehuis Woestijnvis en de zenders Vier, Vijf en Zes). Van Biesbroeck moet mee bepalen hoeveel Vandenhaute waard is. Zo heeft in België alles altijd een beetje met alles te maken.



Het is Pascal Dendooven die de rol van Van Biesbroeck ontrafelt in de krant De Standaard. Meteen wordt ook weer iets duidelijker dat Roger Van den Stock, de hoofdaandeelhouder van Anderlecht, het bod van Gheysens wel overweegt. Gheysens hoopt via Anderlecht ook zijn stadion op de Heyzel te kunnen bouwen, een plan dat Van Biesbroeck eerder in de grond boorde.

Van Biesbroeck benadrukte gisteren tegenover de krant dat hij geen enkele dubbele rol had. “Ik zal er alles aan doen om er voor de club de beste deal uit te krijgen”, zei Van Biesbroeck gisteren. Van Biesbroeck wordt gezien als de man van de Rijkste Belg, biermagnaat Alexandre Van Damme van AB InBev. Van Damme nam ontslag uit de raad van bestuur van Anderlecht. Of Van Biesbroeck zijn aandelenbelang van 2,5 procent heeft overgekocht? “Ik geef geen commentaar op transacties tussen mensen.”, zei Van Biesbroeck.