Vlaanderens bekendste BV-miljardair Marc Coucke heeft zich lelijk verslikt in het Fagron-verhaal. Coucke controleert 5,32 procent van het farmabedrijf dat op drift is geslagen. De beurskoers van Fagron, de toeleverancier aan apotheken, zakte als een pudding in elkaar. Coucke zag zijn participatie terugvallen van potentieel 70 miljoen euro naar nu nog 6,5 miljoen euro. Komt daarbij dat door die koersval de beurswaarde van Fagron lager ligt dan de schulden van de groep. Voor Amerikaanse obligatiehouders van het bedrijf is dat meteen genoeg om een kapitaalverhoging te eisen. Naar verluidt zou Fagron 150 miljoen dollar vers kapitaal nodig hebben. Vraag is of aandeelhouders zoals Marc Coucke nog bereid zijn te volgen in die dure operatie.
De aandeelhouders van Fagron werden blijkbaar maandenlang misleid met verhalen over een mogelijke verkoop of fusie van het farmabedrijf. Nu blijkt dat daarbij luchtspiegelingen werden voorgehouden. Grootste gebeten hond is de Nederlandse CEO van het bedrijf Ger Van Jeveren. Die zou maandenlang blufpoker hebben gespeeld. De raad van bestuur van Fagron heeft nu toch haar verantwoordelijkheid genomen. Van Jeveren werd bedankt voor bewezen diensten. Waarop de koers van het aandeel nog eens één derde van haar waarde verloor.
Van Jeveren stond tot vandaag in de lijst van de 500 rijkste Nederlanders. Hij was de man die in 2000 het toenmalige Arseus verkocht aan Omega Pharma van Marc Coucke. Van Jeveren bleef daarna wel CEO van het bedrijf. Later liet Omega Pharma Arseus los waarna Arseus zijn naam wijzigde in Fagron. De voorbije jaren voerde Van Jeveren een agressieve overnamepolitiek waarbij wereldwijd 18 bedrijven werden overgekocht. Het zadelde Fagron op met een zware schuldenlast.
Maar alles is relatief in het leven. De krant De Standaard rekende na dat Van Jeveren sedert zijn benoeming voor 20 miljoen euro aandelen Fagron heeft verkocht. Ondertussen kocht hij ook nieuwe aandelen en opties. Netto zou hij 9 miljoen euro aan zijn passage bij het bedrijf hebben overgehouden. Komt daar bovenop nog eens een vertrekpremie van 1,78 miljoen euro. De beurswaarde van Fagron bij dit alles viel globaal terug van 1,4 miljard euro naar 130 miljoen euro.