Nieuw DNA-onderzoek leidt naar doorbraak in 17 jaar oud van der Valk drama

Corrie van der Valk

Nieuwe internationale dna-analyse heeft toegelaten een 17 jaar oud familiaal drama van de Nederlandse miljonairsfamilie van der Valk op te lossen. Op 7 januari 2001 werd in het Waalse Lustin, in de provincie Namen, een vrouw aangereden door een trein. Haar lichaam kon nooit worden geïdentificeerd. Nu blijkt het slachtoffer de toen 58-jarige Corrie van der Valk te zijn. Ze was gehuwd met Nico van der Valk, achterneef van Gerrit, de stichter en peetvader van de hotelketen die de horecafamilie uitbouwde, gekend van de zwarte toekan. Corrie behoorde tot wat men in Nederland pragmatisch omschrijft als “de koude kant” van de familie. Wat zoveel betekent als dat ze niet de grootste erfgename was. Toch hield haar verdwijning de Nederlandse media jarenlang in de ban.

Corrie van der Valk dronk op 7 januari 2001 ’s ochtends nog koffie met haar man Nico, met wie ze al veertig jaar was gehuwd. Nog diezelfde dag kocht ze een treinkaartje met bestemming Parijs. Ze boekte er ook een hotelkamer. Vervolgens nam ze de trein terug naar Brussel en stapte over op een trein naar het toeristische Dinant. Bij een tussenstop in Lustin stapte Corrie uit en moet toen langs of over het spoor zijn gaan lopen. Korte tijd later werd ze nabij een bocht aangereden door een aanstormende trein. De Belgische politie concludeerde al heel snel dat van een misdrijf waarschijnlijk geen sprake was en sloot het dossier. Ze gingen er daarbij van uit dat het om een Franse vrouw ging, gezien de link met Parijs. Gelukkig namen forensische specialisten, voordat de lijkkist dichtging, nog wel dna-materiaal af van Corrie van der Valk. (Lees verder onder de foto)



De toekan werd het herkenbare symbool van de van der Valk hotels.

In 2002 werd het politieonderzoek gestaakt. In 2008 werd Corrie van der Valk officieel dood verklaard. Nieuw internationaal sporenonderzoek leidde nu tot de doorbraak. Corrie van der Valk, moeder van zes kinderen, leefde altijd wat op zichzelf maar stond bekend als een lieve vrouw en zorgzame moeder. Wat ze in Parijs ging doen, is niet duidelijk.

Indien iedereen die ons leest, ons ook steunt, staan we een stuk sterker. U kan dat doen vanaf één euro. En het duurt slechts één minuut. Alvast bedankt.