NIEUW – Familie Seynaeve pompt 21 miljoen euro in defensie- en luchtvaartspecialist BMT Aerospace

De vennootschap BMT Aerospace International heeft zijn kapitaal opgetrokken met 21,7 miljoen euro tot 21,8 miljoen euro. Die inbreng gebeurt door omzetting van schuldvorderingen van aandeelhouders op de vennootschap. Van die aandeelhouders is de West-Vlaamse familie Seynaeve de grootste. BMT Aerospace, met zetel in het West-Vlaamse Oostkamp, werkt al meer dan een halve eeuw samen met de Amerikaanse lucht- en ruimtevaartindustrie. Zo bouwt de onderneming onder meer essentiële onderdelen voor onder andere de F35 Joint Strike Fighter en de legendarische F16.



BMT Aerospace International is gespecialiseerd in het maken van precisieproducten en complexe assemblages voor turbinemotoren en missiekritische vliegtuigonderdelen en heeft al meer dan 50 jaar een sterk partnerschap met de Amerikaanse lucht- en ruimtevaartindustrie. Elke twee seconden stijgt er ergens ter wereld een vliegtuig op waarin onderdelen van BMT Aerospace verwerkt zijn. “Jaarlijks produceren we gemiddeld 150.000 tandwielen per jaar. Die leveren we aan alle grote spelers in de sector. We zijn erg trots om deel uit te maken van het geavanceerde gevechtsmotorenprogramma van Pratt & Whitney’s F135”, zo zei CEO Benoit Reynders vorig jaar wanneer toenmalig Vlaams minister-president Jan Jambon het bedrijf bezocht. Het bedrijf heeft productievestigingen in de Europese Unie, België en Roemenië, en de Verenigde Staten. Het produceert momenteel onderdelen voor motoren en accessoires ter ondersteuning van onder meer de motoren van de F35 Joint Strike Fighter, de commerciële vliegtuigen A320 NEO, A220 beide Aribus en Embraer E-serie, de F22 tactische jager, de F15- en F16-gevechtsvliegtuigen en de B52 bommenwerper en KC135-tanker. BMT is actief op bijna elk belangrijk luchtvaartplatform en fabriceert tandwielen en versnellingsbakken voor vliegtuigmotorfabrikanten Rolls-Royce, General Electric, Honeywell, Safran en UTC. Het levert ook onderdelen voor onder andere de Sikorsky UH-60 Blackhawk en het Lockheed-Martin C130 Hercules militair transportvliegtuig.

Vorig jaar was het bedrijf goed voor een omzet van 30 miljoen euro en een cashflow van 8 miljoen euro met een nettowinst van 4,5 miljoen euro.