Roland D’Ieteren laat bedrijf in handen van zoon Nicolas

roland-dieteren
Roland D’Ieteren (links)

Na bijna 50 jaar actief te zijn geweest in het gelijknamige familiebedrijf, waarvan 30 jaar als gedelegeerd bestuurder en 42 jaar als voorzitter van de raad van bestuur, geeft Roland D’Ieteren zijn voorzittersmandaat door aan zijn zoon Nicolas. Roland D’Ieteren bereikt in januari 2017 de leeftijdslimiet van 75 jaar.



D’Ieteren groeide uit tot de belangrijkste auto importeur in België met onder meer de merken Volkswagen en Audi. “Na bijna 50 jaar binnen onze onderneming, verheugt het mij met alle vertrouwen en met gemoedsrust de fakkel te kunnen doorgeven aan de zevende generatie, zo zegt Roland D’Ieteren. Het is met een bewogen gemoed dat ik terugblik en de afgelegde weg overschouw.” Roland D’Ieteren lag mee aan de basis van de beslissingen van zijn bedrijf om in en uit de autoverhuurder Avis te stappen, om het bedrijf Carglass (Belron) over te nemen en recent om het Italiaanse luxemerk Moleskine over te nemen.

Nicolas D’Ieteren studeerde BSc Finance & Management aan de universiteit van Londen. Hij was onder meer projectleider bij Bentley Germany en Porsche Austria. Van 2003 tot 2005, was hij financieel directeur van een afdeling van Total VK. Sinds 2005 is hij gedelegeerd bestuurder van een private equity fonds dat belegt in jonge ondernemingen.