Het was Hugo Erb, de vader van Rolf, die de familiale autohandel uitbouwde tot een lokale marktleider. Hij deed dat door als eerste Aziatische merken zoals Suzuki en Mitsubishi en later Hyundai te introduceren in Zwitserland. Maar daar bleef het niet bij. Erb diversifieerde het familiaal vermogen onder meer in koffiehandel en houthandel. Later investeerde hij massaal in vastgoed in Oost-Duitsand. Zo massaal dat niemand nog klaar zag in de financiering van de groep. Maar Hugo Erb was een harde manager die weinig inspraak duldde.
Ook zijn opvolging was problematisch. Zijn oudste zoon verloor het leven tijdens een race ongeval. De jongste zoon raakte verlamd, ook bij een auto ongeval. Daardoor kwam de tweede zoon Rolf in de kijker. Hij werd CEO maar Hugo bleef de belangrijkste beslissingen nemen. Wanneer vader Hugo in 2003 op 85-jarige leeftijd overleed, duurde het maar enkele maanden vooraleer het hele imeperium van de familie in elkaar stuikte. De familie Erb keek aan tegen 2 miljard Zwitserse frank schulden bij meer dan 80 verschillende banken.
Rolf Erb kreeg als CEO alle verantwoordelijkheid op zijn schouders. Hij werd veroordeeld wegens oplichting en schriftvervalsing tot 8 jaar gevangenis. Hij zou zich meer dan 10 jaar verzetten tegen de uitvoering van de straf. Tot enkele weken terug het ultieme vonnis viel. Rolf Erb moest zeven jaar effectief uitzitten. Dat was er te veel aan voor de gevallen miljardair. Na zijn zelfmoord vond het gerecht de verborgen collectie old timers in het kasteel Eugensberg. Op 21 mei gaan er daarvan 12 door het veilinghuis Bonham onder de hamer op het circuit van Spa.