Wat is K3 waard voor Studio 100?

Nieuw K3Hoeveel is de format K3 waard voor Gert Verhulst en Hans Bourlon, de eigenaars van Studio 100? De drie originele K3’s, Karen, Kristel en Kathleen, hielden samen 6,7 miljoen euro over aan hun 16-jarige carrière. Nemen we aan dat ze gemiddeld 10 procent opstreken van het geheel, dan leverde de format aan Studio 100 over die periode 60,3 miljoen euro op. Nu de format op kruissnelheid zit, kunnen we stellen dat K3 Studio 100 jaarlijks 7 tot 8 miljoen euro aan omzet kan opbrengen, goed voor een bruto winst van 2 miljoen euro. Het eerste opstartjaar kan die omzet oplopen boven de 10 miljoen euro. Op voorwaarde dat Marthe, Klaasje en Hanne de format kunnen dragen.“Wij bepalen wat ze gaan zingen, waar ze gaan optreden en wat ze gaan doen. Dat is ook vooraf duidelijk doorgesproken met de meisjes, ze weten heel goed waar ze aan beginnen, zo zei Gert Verhulst in het VTM-nieuws. Ik ben er ook van overtuigd dat, als het succes van K3 blijft aanhouden, dat zij er een zeer rijk gevulde boterham aan zullen verdienen.” Wanneer de format goed draait, zullen de nieuwe K3’s wellicht goed verdienen. Maar zeker is dat het niet zoveel zal zijn als de originele K3. Door de format te vernieuwen in een quiz keert Studio 100 de rollen in vraag en aanbod om. De meisjes zijn nu vragende partij in plaats van de Studio.

De komende weken moeten de nieuwe K3’s al meteen de repetities verwerken voor de eerste theatershow die nog samen gaat met Karen, Kristel en Josje. Voor de afscheids- en kennis­makingstour zijn al 230.000 tickets verkocht. In Gent geven de nieuwe K3’tjes zaterdag meteen drie shows in één dag. Op 29 november nog eens. Op 5 en 6 december volgt de Sinterklaasshow in het Sportpaleis, hun eerste live-optreden op hun eentje. Op 12 en 13 december zijn er de eerste theatershows in Nederland, in Den Bosch. In het voorjaar van 2016 volgen dan meer dan 80 theatershows. Op 17 april is het laatste optreden gepland met Karen, Kristel en Josje erbij, in Hasselt. Een ticket voor de K3-show kost 18 tot 34 euro. Voor een ‘droomzetel’ betaal je 42 euro.

In 2014 behaalde Studio 100 een groepsomzet van 199 miljoen euro, goed voor een bedrijfswinst van 12,9 miljoen euro en een netto winst van 3,1 miljoen euro. De belangrijkste winstmotor van de groep vormen de themaparken en de muziekshows. Het bedrijf is voor 66 procent in handen van Gert  Verhulst en Hans Bourlon. 33 procent berust bij het vroegere Fortis, nu de bank BNP Paribas.