Familie Dumoulin [383]

Vermogen € 54 756 000
Gekend als Private label producent
Activiteit Producent van droge honden- en kattenbrokken
Inplanting Gent
Huidige positie 383


In 1937 ging Michel Dumoulin van start met de productie van mengvoeders voor dieren. In 1993 lanceert zijn kleinzoon Dominiek een nieuwe activiteit: de productie van petfood of droge honden- en kattenbrokken. Dominiek Dumoulin vaart een ambitieuze koers. In 2013 worden 2 productiesites in Frankrijk overgenomen te Wimille (Boulogne-sur-Mer) en te Sainte-Colombe (Provins). Later dat jaar volgt nog een overname in het Nederlandse Yzeure. In 2015 en 2017 worden opnieuw telkens een Frans bedrijf opgeslorpt. In 2018 opent een nieuwe fabriek in Polen de deuren. Nog in 2018 wordt de Spaanse concurrent Bynsa Group overgenomen, goed voor 100 miljoen euro extra omzet. De groepsomzet van United Petfood stijgt daarmee door tot 270 miljoen euro.

United Petfood is intussen actief in meer dan veertig landen en concurreert met wereldtoppers als Mars (Pedigree, Whiskas) en Nestlé (Purina, bekend van Friskies en Gourmet). Om die groei te ondersteunen stapt de durfkapitalist Waterland in het bedrijf en koopt net geen 50 % van de aandelen over.

Met de nieuwe fabriek in Polen wordt gemikt op de nieuwe, ontluikende markt in Oost-Europa. Het bedrijf exporteert naar Rusland, China, Japan, het Midden-Oosten, Suriname, Nigeria, Kameroen, Indonesië en Thailand. Het bedrijf maakt alleen droge en geen natte voeding. United Petfood heeft ook geen eigen merken, maar produceert voor de huismerken van supermarktketens.