Familie Depré [212]

Vermogen € 112 626 000
Gekend als Voeders Depré
Activiteit Veevoeders en agro-industrie
Inplanting Beernem
Tendens Stijgend
Huidige positie 212


De familie Depré is al meer dan honderd jaar actief in de landbouw en evolueerde van een molenaarsbedrijf naar een olieslagerij, vlashandel en graanhandel. In 1847 vestigde Franciscus Depré zich op de molen in de Dorpsstraat in Beernem. Verschillende generaties later bouwde de Gaston Depré in 1947 een veevoederfabriek in Beernem. Op het einde van de jaren tachtig van de vorige eeuw groeide de behoefte om een beter zicht te krijgen op de kostenstructuur en op de rentabiliteit van het transport zodat het eigen transportbedrijf Tradep werd opgericht. In 1987 werd Hens Voeders uit Deurne overgenomen met het oog op de verwerving van nieuwe marktaandelen in het oosten van België, Wallonië en exportmarkten. In 1998 en 2001 werden de bedrijven Voeders De Bock en Voeders Schouppe wat zorgde voor een verdere consolidering van de markt.

Naast deze activiteit inzake landbouwveevoeder diversifieerde de groep naar de markt van hobbyvoeding voor vogels, duiven, knaagdieren en neerhofdieren en petfoodproducten voor honden en katten.

“Rijkdom blijft discreet, dat toont ook de familie Depré”, zo schreef het blad Trends in 2011. “De bakermat van de veevoedergroep, Beernem, blijft ook de stek voor de twee broers Hans (67) en Edward (70) en hun vier kinderen. Ze wonen er in statige, mooi gerenoveerde herenboerderijen te midden van uitgestrekte landerijen en paardenweiden. In de bossen van Beernem dus, naast de autosnelweg. Alleen Edward woont, samen met dochter Caroline, in de dorpskern. Edward, ook wel Eddy genoemd, is actief bij de lokale Harmonie Sint-Cecilia.”