Familie Van Honsebrouck [545]

Vermogen € 35 207 000
Gekend als Vanhosta
Activiteit Immobiliën
Inplanting Knokke-Heist
Tendens Stijgend
Huidige positie 545


Luc en Vincent Van Honsebrouck zijn de zaakvoerders van het immobedrijf Vanhosta. Vanhosta is gespecialiseerd in het bouwen en ontwikkelen van appartementen en woningen in Duinbergen, Knokke en het Zoute. De vastgoedprojecten die het bedrijf aanbiedt zijn gezien hun ligging uiterst geschikt voor tweede verblijf , belegging of als woonappartement.

Vanhosta zag het levenslicht in 2005. In dat jaar werden de belangen opgesplitst van de familie Van Honsebrouck, oorspronkelijk opgestart als brouwerij in het West-Vlaamse Ingelmunster. In dat jaar neemt Xavier Van Honsebrouck de brouwerijaktiviteiten over terwijl Luc en Vincent Van Honsebrouck hun immobedrijf opstarten op basis van het vastgoed dat los staat van de brouwerij.
Vanhosta realiseerde onder meer Residentie Zoute Palace, goed voor 50 appartementen en 200 garages. Luc Van Honsebrouck heeft een opvallend uitgebreide kunstcollectie. Veel van de beeldhouwwerken staan in de tuin opgesteld, maar hij heeft daar ook een eigen galerij met werken van onder meer Van de Woestijne, Claus, Ensor, Permeke, Rik Poot, Rik Wouters.