Bart De Pauw gaat ‘Vossen’ voor (de lichte anarchist) Fernand Huts

Herinnert u het zich nog? Fernand Huts ging in een nieuwe loods een theaterdecor bouwen voor de spektakelmusical 40-45 van Studio 100. Tot een ambtenaar tussenkwam en stelde dat de locatie, de haven van Antwerpen, voor het project niet kon. Die haven is immers een industrieel risicogebied en mag niet zoveel mensen ontvangen. Waarop Huts ontdekte dat Antwerpen zelf fietstochten laat starten in de haven. Dus nu doet hij dat ook. Zijn loods is omgebouwd tot een middeleeuws dorp waar fietstochten starten. Alles staat in het teken van de Vlaamse legende Reynaert de Vos. En om zijn tegendraads karakter nog eens te onderlijnen vroeg Huts aan Bart De Pauw om het geheel in elkaar te steken. Investeringskost: 2 miljoen euro.



‘Vossen’ heet het nieuwe project van Huts, ook al een omstreden dubbelzinnige naam. Katoen Natie, Indaver en The Phoebus Foundation creëren een eigenzinnige fietstocht rond kunst, cultuur, erfgoed en natuur. ‘Vossen’ is een culturele expeditie waar u per fiets het Waasland en het Hulsterambacht ontdekt, 40 kilometer lang. Uw gids van dienst is niemand minder dan Reynaert de vos, het hoofdpersonage uit het gelijknamige middeleeuwse dierenepos.

Startpunt is dus de Burcht Singelberg op Linkeroever, de loods van Katoen Natie waar momenteel een heus dorp wordt opgebouwd. Merk dat de vos op de affiche (zie foto) een klassieke wandelstok draagt. Ook Fernand Huts gebruikt dezer dagen een dergelijke wandelstok om zich te verplaatsen, ook graag gekleed in een klassiek vest met foulard. Bart De Pauw schreef met zijn bedrijf KoekenTroef! het scenario van ‘Vossen’. Het is de eerste grote opdracht die De Pauw afwerkt nadat hij door de openbare omroep VRT werd bedankt na aantijgingen wegens grensoverschrijdend gedrag.