De Oostendse familie Sleuyter, eigenaar van het gelijknamig bouwbedrijf, kijkt aan tegen een verlies van 28 miljoen euro over het boekjaar 2014. Het vermogen van de familie krimpt daarmee van 42 naar 14 miljoen euro. Meteen verdwijnt Sleuyter uit de Top 500. Het familiaal bedrijf verslikte zich in de bouw van een prestigieus appartementencomplex in Oostende, The White. Sleuyter wil zich nu terugplooien op zijn activiteiten als projectontwikkelaar en de bouwactiviteiten stopzetten. De tewerkstelling van de groep werd teruggebracht tot om en bij 10 personen.
Franklin Sleuyter ging van start in 1994 met zijn bouwbedrijf en groeide in geen tijd uit tot één van de dominante bouwbedrijven aan de kust. Dat culmineerde onder meer in de naamgeving aan de Sleuyter Arena, de thuisbasis van het Oostends basket onder de vleugels van huidig burgemeester Johan Vande Lanotte. De opeenvolgende crisissen, gekoppeld aan de terugval in investeringen, vrat echter aan de slagkracht van het bedrijf. De nekslag kwam er met het project The White, een prestigieus project dat het hoogste appartementencomplex van Oostende zou worden maar nooit het levenslicht zag. In uiterste geldnood moest Sleuyter de bewuste bouwgronden verkopen aan de groep Allfin van Marnix Galle. Die gaat het project uitvoeren maar dan wel in afgeslankte vorm.
Franklin Sleuyter zegt dat alle leed nu geleden is. Alle verkochte activa en herstructureringen zijn vervat in de resultaten over het jaar 2014, ook de minwaarden die werden geboekt op de verkoop van activa in 2015. Sleuyter wil dus een doorstart nemen met een propere lei. Als laatste onderdeel daarvan werd de procedure Renault opgestart om 40 van de 50 overblijvende werknemers te ontslaan. De Oostendse bouwondernemer Bart Versluys was er als de kippen bij om te melden dat zijn -expansief- bedrijf klaar staat om een deel van die bouwvakkers op te vangen.