Immobel-fusie stuwt Marnix Galle 60 plaatsen hoger

Marnix GalleVastgoedondernemer Marnix Galle lijkt zijn slag thuis te halen. Het beursgenoteerde Immobel neemt de vastgoedholding Allfin van Galle over. Deze laatste wordt daardoor meteen de grootste aandeelhouder van Immobel, goed voor 58,7 procent en een vermogen van 286 miljoen euro. De operatie katapulteert Galle van de 121ste naar de 62 ste plaats in onze ranglijst. Marnix Galle lijkt daarmee te slagen waar Luc Tack eerder faalde met een ietwat gelijkaardige operatie na verzet van de minderheidsaandeelhouders. Dat kostte Tack zijn titel van miljardair. Ook bij Immobel ligt het laatste woord bij de aandeelhouders. Maar die kijken nu al aan tegen een meerwaarde van 18,7 procent door de fusie.



De fusie van Immobel en Allfin hing al een tijdje in de lucht en werd in de zomer van vorig jaar zelfs even on hold gezet. Nu lijkt de weg echter open te liggen voor de meesterzet van Galle. De nieuwe combinatie zal een portefeuille beheren van 850 miljoen euro die beter gediversifieerd is dan vroeger. Bij de operatie wordt Immobel gewaardeerd op 201 miljoen euro en Allfin op 286 miljoen.

Galle, gehuwd met Michèle Sioen, onderneemster en voorzitter van het VBO, werd aandeelhouder van Immobel nadat hij een pakket aandelen overnam van de overleden investeerder Ronny Brückner. Die aandelen worden nu herplaatst bij internationale beleggers. Daarnaast zal Immobel een kapitaalverhoging doorvoeren om de fusie te verteren.