Stijn Van Rompay daagt corona uit met beursgang van Hyloris

Stijn Van Rompay

U kon het bij ons al op 29 april lezen. “NIEUW – Stijn Van Rompay zet Hyloris met 25 miljoen extra middelen klaar voor beursgang” titelden we toen. Nu bevestigt Stijn Van Rompay die beursplannen in een aantal persgesprekken. De farma ondernemer daagt daarbij de coronacrisis uit. De beursgang van Hyloris wordt de eerste volwaardige beursintroductie op Euronext Brussel dit jaar. Maar de lancering van het aandeel wordt door corona enkel ondersteund met virtuele roadshows. Van Rompay zegt er alle vertrouwen in te hebben. Met de beursintroductie verwacht hij 50 miljoen euro op te halen. Begin juli zou de eerste notering van Hyloris een feit kunnen zijn.

Vader Leon Van Rompay is een specialist van generische geneesmiddelen. Hij richtte in 1999 Docpharma op. Zijn zoon zet dat verhaal nu verder met Hyloris. Generische geneesmiddelen zijn goedkopere versies van bestaande medicijnen, waarvan het patent verlopen is. Hyloris “herformluleert” die geneesmiddelen waarvan het patent is afgelopen. Van Rompay rekent op vier nieuwe productlanceringen per jaar. Per nieuw product moet Hyloris 8 tot 10 miljoen euro investeren. De beursgang is dus goed voor 5 nieuwe geneesmiddelen.



Het bedrijf verzamelde tot nu toe 21 miljoen euro. Behalve Stijn Van Rompay en costichter Thomas Jacobsen kwam er ook kapitaal van de Kortrijkse ondernemer Christian Dumolin (Koramic), vastgoedondernemer Bart Versluys, Jos Sluys (investeringsfonds Saffelberg), voormalig beursmakelaar Marc Corluy, Bernard Jolly (bekend van Compagnie het Zoute en de golf Naxhelet) en de Waalse overheid via Noshaq.