Familie Everard [99]

Eric Everard

Vermogen € 233 912 251
Gekend als Artexis
Activiteit Organisatie van beurzen
Inplanting Brussel
Huidige positie 99


De ambitieuze Eric Everard bouwde de voorbije 10 jaar een groep uit in België die marktleider is in het organiseren van beurzen en events. Zijn ruggengraat loopt daarbij over de controle van een aantal grote faciliteiten. De belangrijkste daarbij is Flanders Expo in Gent.

Flanders Expo heeft een infrastructuur van 54.000 m² en telt 8 tentoonstellingshallen. Aan de centrale hal van 20.000 m² grenzen 6 zijhallen. Een achtste hal is volledig uitgerust voor de organisatie van concerten, sportevenementen en grote evenementen. Onder de enorme glazen koepel van het meeting center bevinden zich een forum en vier moduleerbare seminarieruimten. Ook Antwerp Expo behoort tot de groep. In Antwerp Expo, goed voor een infrastructuur van 22.120 m², vindt onder meer de jaarlijkse Boekenbeurs plaats. In Wallonië controleert de groep Namur Expo, goed voor 12.000 m², en de infrastructuur van Namur Palais des Congrès. Tot slot is er Micx in Bergen, dit centrum zal vanaf november 2014 dienstdoen als meeting center, congrescentrum en evenementenhal. Het biedt een uitzonderlijk en adembenemend uitzicht op de hoogste punten van de stad en op het nieuwe station.

In 2014 maakte Artexis bekend dat het met zijn Amerikaanse sectorgenoot SMG een joint venture had afgesloten die diensten zal aanbieden voor het beheer van expo- en congrescentra in Europa. “SMG beschikt over een portfolio van 74 expohallen en congrescentra en focust voornamelijk op de VS. Wij zijn in België en in Zweden aanwezig. De twee partners blijven die markten autonoom benaderen. Maar voor de rest van Europa gaan we samenwerken”, zei Eric Everard, de oprichter en ceo van Artexis op moment.

In 2016 heeft Artexis zijn eventlocaties en evenementen portfolio aanzienlijk uitgebreid met de overname van Evenementenhal. Dit bedrijf organiseert 78 events en baat 3 eventlocaties uit in Nederland. Daaropvolgend kocht Everard de Brusselse Gewestelijke Investeringsmaatschappij weg uit zijn groep terwijl in Vlaanderen de lokale spelers rond Flanders Expo in Gent, de stad Gent, de provincie Oost-Vlaanderen en de Gentse Jaarbeurs, werden uitgekocht uit Artexis Belgium.