Tot 2010 stond Pierre Lano aan het hoofd van gelijknamige bedrijf Lano. En gelijknamig is in deze precies wat het is. Pierre Lano noemde vroeger immers Lanneau. Maar de identificatie van de zoon Pierre met het bedrijf ging zo ver dat hij zijn eigen naam aanpaste aan de bedrijfsnaam. Niet andersom, want te duur en te verwarrend voor het cliënteel.
Lano produceert zowel kamerbreed tapijt, karpetten, als synthetisch gras. Productietechnisch omvat het gamma naast geweven Wilton en Axminster tapijt ook getuft tapijt voor zowel de residentiële als de hospitality markt. De hoofdzetel van Lano en oorspronkelijke productiesite bevinden zich in het West-Vlaamse Harelbeke. Het complex strekt zich uit over 30.000 m² en het is een productiesite voor karpetten en kamerbreed geweven tapijt. In Stasegem situeert zich de grootste site van Lano, met een oppervlakte van 200.000 m², waar zowel kamerbreed getuft als Axminster tapijt en synthetisch gras worden geproduceerd. Op deze site bevinden zich ook de moderne productielijnen voor continu verven en bedrukken, het latexeren en een magazijn voor stockage van 20.000 rollen getuft tapijt. In Forceville bij Amiens in Frankrijk is de vestiging van de ultramoderne spinnerij van Lano.
Pierre Lano beperkte zich niet tot de rol van ondernemer. Zijn vader Gerard-Joseph Lanneau was gedurende 24 jaar burgemeester van Harelbeke en stierf in 1970 vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen. In 1988 wordt Pierre Lano met een volstrekte meerderheid CVP-burgemeester van Harelbeke. In mei 1992 stapt hij over naar de VLD. Sedert mei 1995 zetelde hij als VLD-parlementslid in de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Zijn plotse overlijden in 2009 verplichtte zijn zoon Joe om zijn job als managementconsultant bij Boston Consulting op te geven en van uit New York terug te keren naar Harelbeke. Hij leidt het bedrijf nu samen met zijn broer David. Begin 2016 maakte de Britse groep Victoria bekend dat ze overnamegesprekken voerde met de familie Lano.Die gesprekken sprongen echter af zonder resultaat.
Begin 2017 liet David Lano zich uitkopen uit het familiaal bedrijf dat hij overliet aan zijn broer Joe en zijn tante Mireille Lanneau. Zes maanden later werd bekend dat hij de meubelproducent Bauwens overnam van de gelijknamige familie uit Beernem.