Familie Philippe Lhomme [357]

Philippe Lhomme

Vermogen € 64 018 000
Gekend als Crazy Horse en Batibouw
Activiteit Media
Inplanting Brussel
Tendens Neutraal
Huidige positie 357


Philippe Lhomme, jurist en socioloog van opleiding, richtte als student samen met Daniël Weekers een lokale radio op in het Luikse. Zo rolden beiden in de media. Ze stonden afwisselend aan het hoofd van de groep Deficom. Met die holding waren ze actief in tientallen mediabedrijven zoals onder meer de betaalzender Canal + en het latere BE TV. Met de verkoop van Canal + Polska realiseerden ze belangrijke meerwaarden. BE TV werd verkocht aan de belangrijke Waalse intercommunale Tecteo. Die onderhoud belangrijke banden met de PS. Daniël Weekers, ook een goede bekende van de PS, bekleedt ondertussen een toppositie in de kabelmaatschappij Numéricable, actief in Brussel en Wallonië. Philippe Lhomme is nu hoofdaandeelhouder en CEO van Defi.

Meest in het oog springende onderdeel van Defi is ongetwijfeld het Parijse cabaret Crazy Horse. Het cabaret aan de avenue George V in het 8ste arrondissement van Parijs ontvangt gasten zoals Arielle Dombasle, Dita Von Teese en Conchita Wurth maar is vooral bekend om zijn erotische shows. Crazy Horse is onderdeel van de afdeling “Evenementen” van Defi. Naast het Parijse cabaret omvat die afdeling de vennootschap Fise Lifecom, een organisator van onder meer gekende beurzen zoals Batibouw en het vakantiesalon. Lhomme kocht die vennootschap over van de familie De Vestel nadat hij in een vechtscheiding verwikkeld raakte met zijn toenmalige echtgenote Laurence De Vestel. Hij betaalde er 12,5 miljoen euro voor.

De tweede belangrijke poot onder Defi is de afdeling “Media & Telecom”. De belangrijkste participatie is hier die in de kabeloperator Numéricable. Defi is ook aandeelhouder van 4B Media, de licentiehouder van het tijdschrift “Psychologie”.