Corona besmette vooral jonge artiesten financieel

Zus en broer Lindsay en Christoff De Bolle. Beiden zijn financieel nog sterk afhankelijk van zaaloptredens. (Foto: Belga Images)

De economische impact van het coronavirus op de artistieke wereld moet vooral worden gezocht bij de jonge, aankomende artiesten. De gevestigde waarden in de BV-wereld zijn in doorsnee zonder grote financiële kleerscheuren doorheen de corona pandemie geraakt. Ze bouwden de voorbije jaren een belangrijke financiële buffer op die hen heeft beschermd tegen financieel covid onheil. Datzelfde kan niet worden gezegd van de schare aankomende artiesten die het nog moeten hebben van wekelijkse optredens, shows, theaters of concerten. Zij zagen hoe corona hun stroom van inkomsten brutaal afsneed. Hoe de lockdown genadeloos toesloeg. Het zijn artiesten die (nog) niet in onze Top 25 staan. Ze zagen hun winstcijfers van 2019 in 2020 omslaan in bloedrode verliescijfers. En daar was niet onmiddellijk veel tegen te doen. Uitzweten was de boodschap, en hopen dat het tij keert. We maken een overzichtje van enkele opmerkelijke cijfers.

Niels Destadsbader ziet zijn winst van 416.000 euro in 2019 smelten tot 89.000 euro in 2020. En Destadsbader behoort daarmee tot de weinige uitvoerende artiesten die nog winst maken. Selah Sue ziet een winst van 143.000 euro omslaan in een verlies van 54.000 euro. De verliescijfers houden haar ook uit onze ranglijst. Triggerfinger blijft met moeite uit de verliescijfers. Een winst van 263.000 euro slaat om tot een verlies van 22.000 euro. Stan van Samang ziet zijn winst van 82.000 euro omslaan naar een verlies van 28.000 euro. En Christoff moet ondergaan hoe 61.000 euro winst eindigt in 54.000 euro verlies.



Samen met de krant Het Nieuwsblad maakten we een update van het overzicht van de Rijkste Artiesten. Morgen kan u hier en in de krant het overzicht terug vinden van de nieuwe Top 15.