De Rijkste Belg Alexandre van Damme, aandeelhouder van de biergroep AB Inbev, is al jarenlang bestuurslid van de DKMS Foundation for Giving Life, de moederorganisatie van het Duitse medisch onderzoeksfonds DKMS. Dat fonds legt zich toe op het actief opsporen van mergdonoren die redding kunnen brengen bij leukemie of bloedkanker. Op die manier doet Alexandre Van Damme ook aan goede werken. Maar goede werken komen zelden alleen bij Rijke mensen. Peter Harf is de oprichter van DKMS. Hij was tot 2007 ook de voorzitter van AB Inbev. En hij is nog steeds één van de grote managers van de holding JAB. Die laatste is in handen van de Duitse familie Reimann, met een vermogen van 18 miljard euro mee aan de top van de Rijkste families van Duitsland. Via JAB controleert de familie onder meer de koffie- en theefabrikant Jacobs Douwe Egberts en parfumproducent Coty en heeft ze een minderheidsbelang van minder dan 6 % in het Britse concern Reckitt Benckiser, onder meer bekend van de merken Durex, Dettol, Vanish en Nurofen. Toevallig allemaal bedrijven waarvan ook Alexandre van Damme aandelen aanhoudt.
Peter Harf is geboren in de Duitse stad Keulen. Hij studeerde er economie en heeft een MBA op zak van de Harvard Business School. Harf richtte DKMS op nadat zijn echtgenote Mechtild overleden was aan leukemie. Bij die gelegenheid ontdekte Harf dat er in Duitsland maar 3.000 beenmergdonoren geregistreerd waren. Een jaar later waren dat er 68.000. Als tweede stap bouwde Harf een internationaal netwerk uit waarbij donoren ook grensoverschrijdend kunnen worden ingezet.
Harf is ondertussen 71 jaar. Hij heeft samen met Olivier Goudet en Bart Becht de operationele leiding van de Reimann-holding JAB. Harf was voorheen voorzitter van AB Inbev en vice-voorzitter van Reckitt Benckiser. Goudet is vandaag de dag voorzitter van AB Inbev. Becht is dan weer de vroegere CEO van Benckiser. Van Damme is een van de investeerders in de groep JAB.