De groep Finasucre, in handen van de broers Paul en Olivier Lippens, sloot het voorbije boekjaar, dat eindigt op 31 maart 2020, af met een verlies van 30 miljoen euro. Die negatieve cijfers vloeien voort uit de lage suikerprijs van de voorbije jaren, de hoofdactiviteit van Finasucre. De groep exploiteert een concessie van 11.700 hectare suikerriet in de Democratische Republiek Congo en bezit 14.700 hectare landbouwgrond in Australië, evenals 4.900 hectare land met potentieel voor ontwikkeling. De omzet van de groep bleef stabiel op 328 miljoen euro. Finasucre diversifieert onder meer in de productie van Australische macadamia noten. Ondertussen trad een nieuwe generatie bestuurders aan in het bedrijf.
Er viel weinig goed nieuws te rapen voor Finasucre het afgelopen boekjaar. De lage suikerprijs speelt de groep parten. Opmerkelijk genoeg is die lage prijs mee het gevolg van de lage olieprijs. Daardoor produceren Braziliaanse fabrieken minder ethanolbrandstof uit suikerriet en komt dat overtallig suikerriet op de wereldmarkt terecht. Zelfs de productie van macadamia noten viel tegen, onder meer als gevolg van ziektes in de gewassen. Toch investeert Finasucre verder in de uitbreiding van haar areaal notenbomen. Ze kocht ook een fabriek over in Australië die noten verwerkt. In het boekjaar 2018/2019 kon nog een winst worden geboekt van 109 miljoen euro, maar dat was een gevolg van de succesvolle verkoop van het extractiebedrijf Naturex waarop een meerwaarde werd geboekt van 152 miljoen euro.
Finasucre is in handen van de broers Paul en Olivier Lippens en hun zus Florence, gehuwd met Evence Coppée. Die zijn ondertussen allen in of tegen de 70 jaar oud. Hun bedrijf wordt nu bestuurd door hun respectievelijke kinderen. Voorzitter van Finasucre is de 39-jarige Natasha Lippens, dochter van Paul Lippens. CEO is de 40-jarige Jérome Lippens, zoon van Olivier. Natasha Lippens is ook bestuurder van Compagnie Het Zoute het vastgoedbedrijf van de Knokse familietak van hun neven Maurice en Leopold Lippens. Haar familie controleert 3,7 % van het vastgoedbedrijf, net als 44 % van de Sint-Hubertus winkelgalerij in het hart van Brussel stad.