Nieuwkomer: Rob Heyvaert, ex-Capco

Heyvaert Rob“Waarom staat Rob Heyvaert niet in deze lijst?”, zo vraagt een lezer zich af. “Hij verkocht Cimad voor 100 miljoen euro (waarvan hij op dat moment 48% bezat) en later Capco voor 300 miljoen euro. Na de verkoop van Cimad investeerde hij 0,5 miljoen in Capco. Aan de aandelenverkoop van FIS te zien, bezit hij nog ter waarde van 8 miljoen euro aandelen en verkocht hij er reeds voor 8.064.000. Zijn netto-waarde wordt door vele kennissen geschat tussen de 50 en 100 miljoen euro.”



Onze lezer blijkt goed geïnformeerd te zijn. Na analyse komen we op een vermogen voor Heyvaert van 80,1 miljoen euro. Toch is het parcours dat Heyvaert aflegde niet zonder struikelblokken. Zijn eerste ICT bedrijf Cimad verkocht hij aan IBM. Capco werd zijn tweede snelgroeiende ICT onderneming, gespecialiseerd in informatica voor banken. Met de bankencrisis zag Heyvaert zijn kapitaal voor 85 procent smelten als sneeuw voor de zon. De aandeelhouders van Symphony, de overnemer van Capco, ondergingen het zelfde lot. Heyvaert bleef er echter in geloven. Wanneer de Amerikaanse reus FIS de groep overnam, veerde Heyvaert mee terug recht. Hij werd CEO van een bedrijf met 29.000 medewerkers en 2,8 miljard dollar omzet.

De man is ongetwijfeld eigenzinnig en ook ijdel. Zijn zwarte kledij werd bijna een sekte-hype. In de realityshow “De Topmanager” op het toenmalige commerciële TV-station VT4 was hij de opvolger van Donald Trump in “The apprentice”. Op dit moment werkt hij een wereldreis af met zijn boot RH3. In het najaar landt hij terug in zijn prestigieuze penthouse in New York. Daarnaast bezit hij nog een pied-à-terre in Antwerpen. Dat vastgoed is ondergebracht in de bvba Real Estate Organisation Belgium. Boekwaarde van het vastgoed: 42,9 miljoen. Schuld bij de banken: 27 miljoen. Negatief eigen vermogen: – 6 miljoen euro. Een gevolg van “niet gerealiseerde wisselkoersverliezen”. Rob Heyvaert is nooit bang geweest van cijfers. U leest hier zijn verhaal.