Het Openbaar Ministerie in Antwerpen eist vier jaar cel tegen de 88-jarige ondernemer Tony Gram. De man die ooit in de belangstelling kwam als drijvende kracht achter het handtassen merk Kipling, herinner u het aapje aan de ritssluiting, kwam al diverse keren juridisch in opspraak. Nu staan leningen van Gram aan Bruno Melotte centraal. Voor het openbaar ministerie zijn de leningen fake en gaat het om witwassen van crimineel geld. Ook de dochter van Tony Gram komt terug in beeld. De vrouw zit momenteel een gevangenisstraf uit voor moorpoging op haar tweelingdochters. Een tweede betichte is de 62-jarige gevallen diamantair Serge Muller. Tegen hem eist het Openbaar Ministerie maar liefst zeven jaar cel.
Bruno Melotte noemde zichzelf handelaar in diamanten, juwelen en exclusieve horloges. Hij was ook actief in vastgoed. Zijn vrouw Marjorie baatte in Zoersel een winkel in kinderkleding uit. Haar belangrijkste klant was Mireille Gram, dochter van Tony Gram. De vrouw gaf voor honderdduizenden euro uit in de winkel van Melotte. Twee jaar terug kwam ze dramatisch in het nieuws na een mislukte moordpoging op haar twee dochters.
Het Antwerps parket voert al jaren een onderzoek tegen Bruno Melotte wegens cocaïnetransporten in de Antwerpse haven. In het kader van dat onderzoek vonden speurders tijdens een huiszoeking een roze diamant van tien karaat van Rex Mining, het mijnbedrijf van Serge Muller. De steen zou een waarde hebben van minstens 1 miljoen euro. De speurders troffen ook schuldbekentenissen aan waaruit moest blijken dat Bruno Melotte honderdduizenden euro had uitgeleend aan Serge Muller en Tony Gram. Volgens het het Openbaar Ministerie zijn die leningen economisch zonder basis en gaat het om witwas constructies voor crimineel geld van Melotte.
Bruno Melotte van zijn kant heeft altijd ontkend dat hij iets met drugshandel te maken heeft. Het hof van beroep sprak Melotte vrij in de drugszaak. Hij en zijn vrouw dachten dat daarmee een einde was gekomen aan de vervolging, maar het gerecht lanceerde een nieuw dossier en liet het echtpaar opnieuw arresteren. Dit keer wegens witwaspraktijken. Het parket viseerde daarbij ook Serge Muller, de officiële eigenaar van de roze diamant. De diamantair, die werd opgepakt in Montenegro, wordt beschuldigd van illegale wapenhandel, drugshandel en witwaspraktijken. Volgens het Openbaar Ministerie deed Muller zaken met de Colombiaanse narcoterroristen van het FARC, die wapens kochten met partijen cocaïne. De komende dagen is het woord aan de verdediging, zo schrijft Gazet van Antwerpen.