Object X: Ontdek het verborgen Venetiaanse eiland Isola Santa Cristina

Onbereikbaar voor de gewone toerist, verborgen in de Venetiaanse lagune, ligt Isola Santa Cristina. Een weinig bekend eiland dat baadt in de natuurlijke weelde van wijngaarden, boomgaarden en visvijvers. In de jaren tachtig kocht Gernot Langes-Swarovski – de achterkleinzoon van de beroemde juwelier en miljardair Daniel Swarovski – het eiland als een buitenverblijf. Nu heeft zijn stiefzoon het 76 hectare groot eiland omgebouwd tot een luxe resort. Ignace Meuwissen opent voor u de deuren van dit exclusieve domein. Vanaf maandag 15 maart kan u exclusief op onze website zijn verhaal zien op Isola Santa Cristina als eerste van vijf afleveringen in de serie ‘Object X’. In elke aflevering opent Ignace Meuwissen de deuren van een niet eerder gezien luxe resort.Isola Santa Cristina groeide uit de vroegere Venetiaanse archipel die luisterde naar de naam Ammiana. In 1325 zou het lichaam van de heilige Christina in het geheim zijn overgebracht van Constantinopel naar de archipel. De kapel op het eiland herinnert nog aan dit verhaal. Verder heeft Isola Santa Cristina zijn veilige en vredige bestemming behouden.

De ondernemer René Deutsch, verbonden aan de familie Swarovski, bouwde het eiland samen met zijn vrouw Sandra uit tot een exclusief toevluchtsoord voor de meest veeleisende bezoekers van Venetië. De Deutches hebben de Villa Ammiana met negen slaapkamers gerenoveerd met minimale meubels, een collectie kunstwerken uit de Swarovski-familiecollectie en zorgvuldig gerestaureerde historische details. Er zijn geen televisies in de kamers – alleen ramen die de spectaculaire natuur buiten omlijsten. Het eiland ligt op 30 minuten varen van Venetië, bereikbaar per privé speedboot.

De Rijkste Belgen laat u exclusief kennis maken met Isola Santa Cristina. Ignace Meuwissen, specialist in luxe vastgoed, is uw persoonlijke gids. Te zien op onze website vanaf maandag 15 maart als opener van onze miniserie ‘Object X’.

In de serie ‘Object X’ komt de Familie Swarovski als eerste aan bod met hun exclusief eiland in de Venetiaanse archipel, gevolgd door de Vlaamse ondernemer Marc Verstraete, bekend van zijn Franse klasse wijngaard Castigno, inclusief het dorpje Assignan. In aflevering drie maakt u kennis met een vermogende Nederlandse industrieel die zijn landgoed in Kapellen heeft laten inrichten door Axel Vervoordt en tuinarchitect Wirtz. In aflevering vier zet een familie die actief is in de food industrie het duurste en best beveiligde huis van Nederland te koop. De vijfde en laatste episode is toevertrouwd aan Ignace Meuwissen en hoe hij uniek vastgoed in de markt zet.

Herbekijk alle afleveringen van Object X, exclusief op De Rijkste Belgen: