‘Vastgoedmakelaar bezit 1,5 procent van KBC Ancora’, zo stond te lezen in De Standaard in 2010. ‘De West-Vlaamse miljonair Gino Coorevits heeft via zijn vennootschap Portus 1,49 procent in handen van KBC Ancora, de controlerende holding boven de bank-verzekeraar KBC. Coorevits’ vennootschap Portus had op 30 oktober 2011 ruim 1,1 miljoen aandelen KBC Ancora in handen.
Coorevits was jarenlang actief in de West-Vlaamse textielindustrie, maar heeft zich de afgelopen jaren vooral ontpopt in de vastgoedsector, waar hij als makelaar optreedt. Op dat moment was die portefeuille van Coorevits bijna 21 miljoen euro waard. Maar anderhalf jaar later was er ander nieuws. ‘Vier minderheidsaandeelhouders van KBC Ancora, onder wie de West-Vlaamse vastgoedmakelaar Gino Coorevits, hebben een vordering in bestuurdersaansprakelijkheid ingesteld tegen de statutaire zaakvoerder van de vennootschap, diens vertegenwoordiger Franky Depickere, Cera en KBC Ancora zelf. Zij zijn van oordeel dat er bestuursfouten zijn gemaakt bij de aankoop van KBC-aandelen in 2007’, zo schreef De Tijd. De verklaring hiervoor lag voor de hand. In 2009 had Portus een verlies van 91 miljoen geïncasseerd als gevolg van de bankencrisis.
Rond Gino Coorevits is het lang stil geweest in de pers. Eind van de vorige eeuw was dat nog anders. ‘Coorevits staat er bekend om de resten uit faillissementen goedkoop op te rapen, liefst met een of andere vorm van overheidssteun’, zo schreef De Tijd in 1998. Coorevits kwam voor het eerst in de publieke belangstelling op het eind van de jaren zeventig. In volle textielcrisis kreeg hij samen met de inmiddels overleden professor Walter De Backer de controle over drie noodlijdende textielbedrijven (Westhoek Spinning, De Leie, La Herseautoise). Coorevits en De Backer vonden elkaar terug als mede-eigenaars van het holglasbedrijf Verlipack, dat toen in de problemen zat. Coorevits verkocht zijn aandelen echter aan Beaulieu-baas Roger De Clerck.
Midden 1991 nam hij verlichtingsbedrijf Neon-Elite uit Pittem over, waar Willy Ramboer CEO werd. Ramboer was de kabinetsmedewerker van minister Mark Eyskens die de subsidiedossiers van Beaulieu afhandelde. Later kocht hij met Luc Deconinck, nu afgevaardigd bestuurder van Portus en N-VA burgemeester van Sint-Pieters-Leeuw, het Luna Theater in Brussel over. Het Brussels gerecht verdacht Coorevits ervan een stroman te zijn geweest voor Roger De Clerck in het dossier Verlipack, maar zoals bekend werd dat gerechtelijk onderzoek nooit voor de rechtbank gebracht.
In 2019 werd bekend dat Coorevits 200.000 euro investeert in de renovatie en herbestemming van het huis van wijlen auteur Herman Teirlinck in Beersel. Eerder al had Coorevits het pand gekocht voor 300.000 euro. Het huis krijgt nu een nieuwe publieke en private bestemming. Vlaams N-VA minister Ben Weyts, bevoegd voor Onroerend Erfgoed, past 130.000 euro bij voor de restauratie, waarvan de totale kost op 350.000 euro wordt geraamd.