In tegenstelling tot wat werd gezegd en gedacht in de media zijn er twee meldingen tegen Didier Reynders wegens verdachte financiële transacties. De eerste melding werd in maart 2022 gelanceerd door de Nationale Loterij en had betrekking op een bedrag van 200.000 euro gespreid over een periode van 5 jaar. De klacht kwam terecht bij het parket van Brussel. Eind 2023 ontving ook de Cel voor Financiële Informatieverwerking (CFI), de antiwitwascel van de overheid, een melding over Reynders van een van de organisaties die verplicht zijn om verdachte transacties aan te geven. Dat zijn in de eerste plaats banken, boekhouders en notarissen, maar ook gokbedrijven. De melding over Reynders kwam volgens De Standaard van een bank. Ondertussen komt ook de echtgenote van de voormalige liberale top-politicus scherper in beeld.
De Nationale Loterij en de antiwitwascel CFI deden dus los van elkaar aangifte bij het parket over MR-politicus Didier Reynders. Allebei vermoedden ze een witwasoperatie. De verdachte heeft nog niet gereageerd op de aantijgingen. Op één korte mededeling na van zijn advocaat, dat Didier Reynders “de strafrechtelijke kwalificatie die aan de feiten wordt gegeven betwist”, blijft de voormalige Europees commissaris en ex-minister van Financiën en Buitenlandse Zaken zwijgen. De Nationale Loterij liet alvast een eigen forensisch onderzoek uitvoeren, in samenwerking met auditeur KPMG. Uit dat onderzoek bleek dat de spelersrekeningen van Didier Reynders en zijn echtgenote Bernadette Prignon verantwoordelijk waren voor de piek in de verkoop van e-tickets.
Volgens De Standaard is het dossier dat de CFI doorstuurde naar het parket uitgebreider dan dat van de Loterij. De Cel is tien jaar teruggegaan in de tijd en zou in totaal voor zo’n 800.000 euro aan verdacht geld hebben teruggevonden op de rekeningen van Reynders. De echtgenote van Reynders van haar kant was tot haar pensioen in 2018 een hoge magistrate bij het hof van beroep van Luik. Wanneer Reynders twee weken geleden opgepakt werd en ondervraagd, werd ook zij verhoord. De twee spelersprofielen, gelinkt aan Reynders en zijn vrouw, waren gemaakt met verschillende mailadressen en andere paswoorden, maar er werd wel maar vanop één telefoonnummer mee gespeeld, met name dat van Reynders zelf. Het onderzoek moeten uitwijzen of Prignon wist dat haar echtgenoot krasloten kocht en zo mogelijk geld witwaste vanop een spelersrekening die op haar naam stond.