De verdeling van de Waregemse heftruckgroep TVH heeft 39 miljoen euro aan financiële kosten gevergd. Dat blijkt uit de eerste balans die werd neergelegd door de holding TVH Global. Die kosten hebben in hoofdzaak betrekking op de brugfinanciering die moest worden gevonden om de splitsing uit te voeren. Die interesten zijn groot maar de inzet was dan ook belangrijk. TVH was zoals de initialen stellen voor gelijke delen in handen van de families Thermote en Van Halst. Die laatste, in de figuur van Pascal Vanhalst, puurde 1,5 miljard euro cash uit de operatie. De zussen Ann en Els Thermote bouwden elk een vermogen op van 800 miljoen euro. De drie vroegere vennoten gaan nu elk hun weg. Pascal Vanhalst ontpopte zich als de meest agressieve investeerder. Via overnames bouwde hij in korte tijd een conglomeraat van bedrijven op die staan voor een globale omzet van 1,6 miljard euro.
De splitsing van TVH verliep over een ingewikkeld scenario van financiële transacties waarvan de basis grotendeels in Luxemburg lag. De holding TVH Global werd destijds opgericht als de Catalyst Holding en speelde een sleutelrol bij de splitsing. Pascal Vanhalst werd bij die operatie voor 100 procent eigenaar van de machinedivisie Mateco via de overname van het belang van 50 procent van de familie Thermote. De onderdelendivisie TVH Parts kwam voor 60 procent terecht bij de familie Thermote. De familie D’Ieteren kocht daarna de overige 40 procent van Pascal Vanhalst over. U kan hier lezen hoe die laatste zich ontpopte als ondernemer-investeerder.
Na de splitsing controleerden de zussen Thermote elk 50 procent van de holding Elba Invest, waarmee ze hun belang in TVH (60%) controleerden. Elba Invest was goed voor ruim 1,5 miljard euro aan eigen vermogen. Als epiloog werd Elba Invest gesplitst. De helft van de activa ging naar de nieuwe vennootschap TNFO van Els Thermote, de andere helft naar de nieuwe vennootschap Echlin Invest van Ann Thermote. Beide nieuwe holdings zijn goed voor bijna 800 miljoen euro eigen vermogen.
Els Thermote richtte daarop haar eigen family office The Nest op. Die naam verwijst ook naar haar echtgenoot Laurent Vannest. De website van het kantoor vermeldt als doelstelling van The Nest te investeren in durfkapitaal, private equity en vastgoed. Een eerste participatie kwam er in het vastgoedbedrijf Bopro dat zich profileert in de strijd tegen de klimaatverandering via speciale landbouwtechnieken en alternatief voedsel.