Conny Vandendriessche is benoemd als nieuwe bestuurder van de beursgenoteerde groep Xior, specialist in het verhuren van studentenkamers. Als onafhankelijke bestuurder krijgt ze het gezelschap van ex-ING bankierster Colette Dierick. Meteen versterkt Christian Teunissen als referentie aandeelhouder van Xior zijn bedrijf op financieel en op HR vlak. Conny Vandendriessche is immers gekend als succesvolle vrouwelijke onderneemster op het domein van ‘human capital’ én op het ondersteunen van diversiteit als investeerder via haar fonds We Are Jane. Recent kwam ze in het nieuws als aandeelhouder van de groep ‘House of HR’ die voor 55% werd opgekocht door de Amerikaanse investeerder Bain Capital. De overnameprijs werd daarbij geschat op 2,8 miljard euro. De West-Vlaamse Vandendriessche controleerde 28 % van het bedrijf en blijft ook nu minderheidsaandeelhouder. Haar vermogen sprong daarmee in één klap naar 859 miljoen euro, goed voor een 41ste plaats in onze ranglijst.
Conny Vandendriessche is oprichter, en was gedurende ruime tijd CEO, van Accent Jobs dat uitgroeide tot The House of HR. Daarnaast richtte ze ook verschillende andere bedrijven op, waaronder Stella P., gespecialiseerd in de samenstelling van raden van bestuur en adviesorganen, en We Are Jane, een investeringsfonds specifiek gericht op bedrijven geleid door vrouwen. Zij heeft onder meer bestuursmandaten in de familiale bedrijf Ardo van de familie Haspeslagh en JBC van de familie Claes. Colette Dierick van haar kant was tot eind juni actief als CEO en managing director van ING Luxembourg.
Xior zelf maakte recent een opmerkelijk sprong voorwaarts via de overname ter waarde van 939 miljoen euro van elf activa van Basecamp Group op toplocaties in Duitsland, Denemarken en Zweden. Deze drie landen zijn meteen nieuw voor de Belgische specialist in studentenkamers die binnen Europa nog actief is in Spanje, Polen en Nederland. De nieuwste deal wordt gefinancierd via een inbreng in nature van 252 miljoen euro, 85 miljoen euro schulden en de uitgifte van nieuwe aandelen voor 301 miljoen euro. Daarmee neemt de reële waarde van de portefeuille met 32 procent toe. De schuldgraad blijft met 52 procent onder controle. De nieuwe aandelen zetten de koers van Xior danig onder druk maar toch houdt het aandeel relatief goed stand.