Jonas Dhaenens hapt 20 % uit gehaktbal van Wim Ballieu

Wim Ballieu

IT ondernemer Jonas Dhaenens en Rudi De Kerpel, de vroegere eigenaar van Eurotuin, hebben samen 0,6 miljoen euro vers kapitaal aangebracht in Raf. Dat is de holding van culinair ondernemer Wim Ballieu die bekend is van zijn gehaktballen concept “Balls & Glory”. Dhaenens en De Kerpel verwerven op die manier elk 20 % van Raf. Ballieu koestert al langer expansieplannen om een restaurantketen met 50 vestigingen uit te bouwen. De verse middelen moet nu toelaten die ambitie versneld vorm te geven.

De 35-jarige IT-ondernemer Jonas Dhaenens is vooral bekend van zijn internet servicebedrijven Combell en Sentia die hij samen uitbouwde met de groep Waterland. Dhaenens is geen onbekende voor Ballieu. Hij investeerde eerder 0,5 miljoen euro in WinWinner, een financieringsplatform dat startups ondersteunt. Een van de succesverhalen van WinWinner was precies Balls & Glory, de fastfoodketen van Ballieu die gevulde gehaktballen verkoopt. Ballieu haalde 95.000 euro op via WinWinner. De Kerpel van zijn kant verkocht zijn drie Eurotuin-centra vorige zomer aan Arvesta, het vroegere Aveve Groep van de Boerenbond. De Kerpel zit al drie jaar in de adviesraad van Balls & Glory.



Ballieu zelf moest in de afgelopen jaren zijn groei ambities bijsturen. Buitenlandse expansie bleef uit en vestigingen in Brussel en Nederland moesten de deuren sluiten. Vorig jaar nam hij die draad echter terug op. Het is de bedoeling om in 2025 vijftig restaurants te hebben. De vier bestaande restaurants worden in eerste instantie aangevuld met zes zaken: in Sint-Niklaas, Mechelen, Antwerpen, Brussel, Hasselt en Brugge. Ball & Glory mikt nu ook op kleinere steden met 60.000 inwoners, daar waar de limiet vroeger op 200.000 lag. Ball & Glory Belgium haalde in 2017 een bruto marge (inkomsten min uitgaven) van 0,55 miljoen euro met een financiële break even.

Ballieu maakt zijn plannen bekend in de Tijd echter zonder er financiële details bij te geven. Die krijgt u er van ons gratis bij.

Wim Ballieu in de keuken van zijn grootmoeder. Het is haar concept dat hij naar eigen zeggen wil vertalen naar de stadsjungle.