Familie Neyrinck [641]

Vermogen € 26 996 000
Gekend als Bouwbedrijf EEG
Activiteit Bouwbedrijf
Inplanting Gullegem
Huidige positie 641


In 1936 ging Michel Neyrinck aan de slag als zelfstandig installateur van elektrische installaties. In de jaren vijftig beslist hij om zijn eigen bedrijf juridisch vormt te geven en hij richt Electro Entreprise Gullegem op, afgekort EEG. In die tijd was de administratie in Kortrijk nog hoofdzakelijk Franstalig, wat mee de naam verklaart.

In 2006 zetten zijn familiale opvolgers de eerste stap naar een meer geïntegreerde aanpak van projecten, met de overname van het bedrijf Van Braeckel. Electro Entreprise en Van Braeckel fusioneren onder de naam EEG. De EEG Group was geboren als een bedrijf van multi-technische installatiebedrijven.

In 2015 werden de concurrenten Electrolyse, Leroy, Marechal en Heyer opgenomen in de groep. EEG Group blijft daarop groeien. In 2016 komt Elektro Kamiel Smet erbij, gevolgd door Bessemans en De Kock in 2017. In 2018 volgen opnieuw drie nieuwe bedrijven: VTV, Beltherm en Danneels. Danneels is de eerste Franstalige onderneming die deel uitmaakt van EEG Group. In 2020 wordt dan EEG SA Naninne opgericht. De vestiging, die zich in Namen bevindt, staat in voor de projecten in Wallonië. Het bedrijf is nu in handen van Karl Neyrinck en zijn echtgenote Griet Delporte. 

Hortus Conclusus’ is de naam van de nieuwe joint venture die in 2021 tussen de reus Jan De Nul en de bouwgroep EEG wordt afgesloten. Jan De Nul controleert 75 % van Hortus Conclusus, Karl Neyrinck 25 %. Samen haalden ze de opdracht binnen om de nieuwe gevangenis van Antwerpen te bouwen. Opdrachtgever is de de Regie der Gebouwen, de vastgoedbeheerder van de federale staat. De nieuwe gevangenis moet het huidige, verouderde complex in de Antwerpse Begijnenstraat vervangen. Het wordt een arresthuis voor personen die nog niet veroordeeld zijn. In totaal moet er plaats zijn voor 440 gedetineerden. De naam ‘Hortus conclusus’ is historisch en verwijst naar het middeleeuws katholieke begrip “gesloten tuin”. Die stond dan weer symbool voor de maagdelijke onaantastbaarheid, omheind met een muur.