Griet Nuytinck rolde bij toeval in de labosector. Ze wou na haar studies apotheker en klinisch bioloog in de academische wereld blijven. Maar tijdens haar doctoraat in de jaren zeventig vroeg een bevriende apotheker uit Evergem, Jacques Parys, haar tijdelijk de leiding te nemen over een klein medisch labo boven zijn apotheek, omdat Parys zelf burgemeester werd. “Hij heeft het ondernemerschap in mij wakker gemaakt”, vertelde de muziekfanaat Nuytinck over Parys aan het blad Trends. Nuytinck stierf enkele jaren later als jonge veertiger aan longkanker. Nuytinck nam daarop, mede op verzoek van de familie van Parys, in 1985 het labo over.
In 1999 startte Nuytinck naast het labo met het zusterbedrijf Anabiotec. Dat legt zich toe op analyses en andere diensten voor bedrijven die geneesmiddelen ontwikkelen. In 2014 volgde de overname van het Limburgse bedrijf Global Stem Cell Technology (GST). De technologie van GST vertrekt van bloed van gezonde paarden. Het haalt er de stamcellen uit en herprogrammeert die zodat ze na injectie het paardenlichaam aanzetten kraakbeen aan te maken en letsels te herstellen. Zes jaar later legde de Duitse groep Boehringer Ingelheim 66 miljoen euro op tafel voor de stamceltechnologie van GST.
Nuytinck is naast laborante ook bezeten van klassieke muziek. Zo is ze bestuurder van onder meer het Collegium Vocale Gent, van het Muziekcentrum De Bijloke Gent, van Anima Eterna en het Antwerp Symphony Orchestra. Daarnaast koestert ze een voorliefde voor het Latijn. Haar holding luistert naar de naam ‘Post Verba Verberum’ wat zoveel wil zeggen als ‘na woorden moeten daden komen’. Een andere vennootschap is “Ergo tua rura manibunt” of ‘moge uw veld veel vruchten dragen’. Of nog, de NV ‘Quod Bonum Felix Faustumque Sit’ of ‘God geve over dit werk zijn zegen’.